Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teaduspark Tehnopol areneb kaasaegseks ja targaks linnakuks

2015. aasta suve hakul alustab Tallinna Teaduspark Tehnopol põhjalikku uuenduskuuri, mille käigus saab värske ilme kogu teaduspargi linnak.

Planeeritud on investeeringud Küberneetika maja korpuste 3 - 6 renoveerimisse ja keskkonna parendamisse.

Küberneetika maja on läbi lähiajaloo olnud koduks teadusasutustele ja innovaatilistele ettevõtetele. Siin on oma tegevust alustanud ettevõtted nagu Skype Technologies ja AS Cybernetica. Sel ja tuleval aastal rekonstrueeritake Küberneetika maja 3-6 korpused netopinnaga 8000 m², millele lisandub 1000 m² laopinda. Esimesed asukad peaksid uutesse ruumidesse saama sisse kolida juba 2016 aasta alguses. Küberneetika maja ehitustööde hankele laekus 6 pakkumust, millest tunnistati edukaks Ramm Ehituse OÜ, AS Parmeron ja Mitt & Perlebach OÜ ühispakkumus, kogumaksumusega 3,68  miljonit eurot.

Tallinna Teaduspargi Tehnopol arendusjuhi Eero Pärgmäe sõnul on tegemist väga mahuka ning Tehnopoli ärilinnaku jaoks märgilise arendusega: „Meie eesmärk on kujundada Teaduspark Tehnopolist mitte ainult Läänemere, aga ka Euroopa mastaabis silmapaistev linnak, mis oleks eelistatud asukohaks ja kohtumispaigaks innovaatilistele ettevõtetele, teadlastele ja üliõpilastele. Väga oluliseks aspektiks õige sünergia tekkimisel on füüsiline keskkond, mille arendamine kaasaegseks ja targaks linnakuks on meie lähiaastate olulisemaid tegevusi.“

Renoveeritavatesse Küberneetika maja korpustesse tulevad kõrgekvaliteedilised büroopinnad, pooltööstuslikud labori-ja tootmispinnad ning keldrikorrusele ladustamisruumid. Täna tegutseb hoones juba enam kui 50 tehnoloogiapõhist ettevõtet, teiste seas Fujitsu Estonia, Karl-Storz, Martem jpt.

Rekonstrueerimise käigus ehitatakse renditavad pinnad välja kliendi soovidest lähtuva ruumiplaneeringuga. Uuenduskuuri läbivad korpuste fassaadid ja katused ning hoone varustatakse kaasaegse ventilatsiooni, jahutussüsteemi ja kommunikatsioonidega. Renoveerimise järgselt saavad täiseti uue ilme ka Küberneetika maja sisehoovid.

2015 aasta alguses liitus Tehnopoli meeskonnaga Eero Pärgmäe, et hakata jõulisemalt välja arendama Teaduspargi keskkonda kaasaegseks targaks linnkakuks, mis on oluline innovaatiliste tehnoloogiaettevõtete, teadlaste ja üliõpilaste hea sünergia ning tulemusliku koostöö tekkeks. Targa linnaku projekti kohaselt saab Tehnopoli õuealast kaasaegne ja energiat säästev keskkond, kuhu tulevad näiteks ka elektri ja internetiga varustatud puhkealad.

Aastatel 2013-2014 renoveeriti täielikult Küberneetika maja 1 korpus. 2015-2016 aastal renoveeritavate korpuste ja linnaku arengu jaoks vajaliku rahastuse saamiseks viidi läbi laenuhange, mille võitis Danske Bank. Laenusumma 4,5 miljonit eurot investeeritakse lisaks renoveeritavale hoonele ka linnaku üldilme parendamisse. Projekti raames on plaan välja ehitada linnaku kõnnitee, teha ümberkorraldusi parkla aladel ning sellega kaasnevaid heakorratöid. 

Autor: kinnisvarauudised. ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474