Sõõrumaa suurim äri on täna kinnisvara

Urmas Sõõrumaa tõdes Äripäevale, et täna on tema pigem kinnisvara- kui turvaärimees.

Äsja peeti sarikapidu ajaloolises Rotermanni Elevaatorihoones, mis on 110 meetrit pikk, 10 meetrit lai ja 24 meetrit kõrge. "Sellist omapärase välimusega 20. sajandi tööstusarhitektuuri esindajat Eestis rohkem säilinud ei ole. Hoone on ka märgilise tähtsusega, sest selle kõrgema tipu järgi on pandud paika teiste rajatavate hoonete kõrguspiirang Viru väljakust kuni sadamani," märkis Sõõrumaa.

Sõõrumaa nentis, et tal on omanikuna uhke tunne korrastada Tallinna uut linnaosa, mis jääb turistide liikumise tuiksoonele ja mis oli seni visuaalselt nukker ja lagunenud seinte ja katuste tõttu lausa ohtlik.

Oma tegemistele ei pea ta reklaami tegema, sest "veel valmimata kortereid ostetakse temalt lausa nelja- ja kuuekaupa," väitis Sõõrumaa.

Lugege intervjuud Sõõrumaaga pikemalt aripaev.ee veebist

Ajalooline Rotermanni Elevaatorihoone eksisteerib aastast 1900 ja on üks suuremaid paekivi ehitisi Tallinna kesklinnas. Renoveeritud hoonesse tulevad restoranid, väiksed põnevad kauplused, keskele spordisaalid ning ülemistele korrustele stiilsed bürooruumid.
 
Hoone on Eesti 20. sajandi alguse tööstusarhitektuuri väärtuslik esindaja, mille laadseid Eestis säilinud rohkem ei ole. Oluline on hoone ka Eesti jaTallinna linna majandus- ja kultuuriajalooliselt seisukohalt: hoone on seotud 20. sajandi alguses Eestimaa kubermangu tõusuga vilja eksportijaks number üks.


 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised