Tallinnas uue ja vana korteri hinnavahe ebanormaalselt väike

Praegune olukord kinnisvaraturul on vesi uusarendajate veskile, kommenteeris Pindi Kinnisvara partner Peep Sooman.

"Põhiprobleem on selles, et vanade korterite hinnad on läinud kõrgeks," sõnas Sooman ning tõi näite praegu turul valitsevast olukorrast. Kas osta Tallinna Mustamäele renoveeritud korter vanasse majja ning maksta ruutmeetri eest keskmiselt 1500 eurot või osta korter uude majja ning maksta ruutmeetri eest 1800 eurot. "Vahe on ainult 20%. Kellel vähegi võimalust, ostab korteri uude majja," ütles Sooman ning lisas, et see hinnavahe on selline, mille tarbija suudab alla neelata. "Klassikaliselt on olnud korterite ruutmeetrihindade vahed uutes ja vanades majades 30-60 protsenti," märkis Sooman. See tähendab, et kaalukauss on tugevalt uute korterite poole kaldu.

Põhiprobleemiks Eesti kinnisvaraturul on praegu see, et nii-öelda vanu kortereid on liiga palju. Lugege seda lugu pikemalt edasi aripaev.ee veebist

 

Osale arutelus

  • Pille Ivask

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised