Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 30. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus kohtumaja saab naabriks 8-korruselise büroohoone

Tallinna "justiitspalee" kõrvale kerkib 8-korruseline büroohoone, mille ehitus läheb maksma 14 miljonit eurot.

Uue büroohoone arendajaks on Novira Capital ja selle on disaininud KOKO arhitektid, teatas ettevõte.

Novira Capitali partneri Madis Brjantsevi sõnul ehitatakse kõik Büroo 83 nime kandva ärimaja pinnad müügiks. “Turul on ridamisi ettevõtteid, kes soovivad büroopinda kas enda tarbeks või investeerimise eesmärgil omandada, kuid Tallinna kesklinna piirkonnas väikse ja keskmise suurusega A-klassi kontoreid müügiks peaaegu ei pakuta,” ütles Brjantsev, lisades, et näiteks Stockmanni kõrvale kerkivas Novira Plazas on juba rohkem kui aasta enne maja valmimist enamik kontoritest müügilepingutega kaetud.

Kokku läheb 8-korruselises majas müüki 4300 ruutmeetrit kontori- ja teeninduspinda. Hoone büroopinnad on planeeritud selliselt, et nende seast peaks sobiva leidma nii kogu korruse soetavad suuremad ettevõtted kui väikest kontoripinda otsivad ühe-kahe töötajaga firmad. Enamikke 550 ruutmeetri suuruseid bürookorruseid on võimalik jagada kuni kaheksaks eraldi juurdepääsuga kontoripinnaks suuruses 46-138 m2.

2016. aasta lõpus valmiva kaasaegse Büroo 83 projekteeris Raivo Kotov arhitektuuribüroost KOKO. Hoone arhitektuurilise lahenduse väljatöötamisel lähtuti sellest, et see moodustaks ühe terviku naaberkrundile rajatava uue kohtumajaga. Büroohoone esimesele korrusele on planeeritud kaubanduspinnad ning ülejäänud korrustele kontorid, kust avanevad suurepärased vaated linnale ja merele. Säästlike ülalpidamiskulude ja madala energiatarbimisega ärimaja alla rajatakse parkla.

Büroo 83 ehitab ehitusfirma Bauschmidt. Lisateavet arenduse kohta saab veebileheküljelt www.buroo83.ee.

Ärimaja kõrvalkrundile, kunagise politseimaja asemele, ehitab Riigi Kinnisvara AS lähiaastatel Tallinna uue kohtumaja, mille arhitektuurikonkursi võitis arhitektuuristuudio Siim & Kreis ideelahendus "Matrix”.

Novira Capital on rahvusvahelisel kapitalil baseeruv ettevõte, mis tegeleb suuremahuliste kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega Tallinnas. Ettevõte ehitab täna Tallinna kesklinna piirkonnas üle 20 000 m2 büroo- ja elamispindasid, millele lisandub lähema aasta jooksul veel uusi projekte kogumahus 15 000 m2. Novira Capitali hästi struktureeritud arendusprojektide portfelli kuuluvad täna keskmise hinnatasemega korterid kesklinna äärealadel, eksklusiivsed büroo- ja kaubanduspinnad äripiirkonna südames ning luksuslikud südalinnakorterid.

                                          .

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474