Suur-Ameerika 14 läks Metro Capitalile 

Tallinna Linnavaraamet leidis avalikul kirjalikul enampakkumisel ostja Suur-Ameerika tn 14 kinnistule, mille omandas Metro Capitalile kuuluv ettevõte. 

Südalinna serval asuv Suur–Ameerika tn 14 kinnistu müüakse hinnaga 1 522 000 eurot, ostupakkumise tegi Metro Capitalile kuuluv Toom-Kuninga OÜ.

"Nii väärikas asukoht tulevase superministeeriumi hoone kõrval nõuab kindlasti arhitektuurikonkurssi. Konkursi tulemustele tuginedes saab siis hakata koostama detailplaneeringut hoonestuse rajamiseks. Igal juhul on tegu aastaid nõudva protsessiga, mille käigus suudame loodetavasti väärtustada linnaruumi kvaliteetse arhitektuuriga," kommenteeris tulevikuplaane Toom-Kuninga OÜ juhatuse liige ja Metro Capitali partner Ain Kivisaar.

Sotsiaalmaa sihtotstarbega, 7679 m2 suurune hoonestamata kinnistu on koormatud hoonestusõigusega sihtasutuse Lastestaadioni Jäähall kasuks, hoonestajal on kinnistu võõrandamisel ostueesõigus. Suur-Ameerika tänava ning rahvusraamatukogu taha jääva Tuvi pargi vahelisele alale algatas Tallinna linn jääspordikeskuse detailplaneeringu aastal 2009, kuid käesoleva aasta aprillis teatas linn, et jääspordikeskust sinna siiski ei tule. "Jääspordikeskust Suur-Ameerika tänavale ei tule,» ütles Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu. «Me vaatasime seda projekti ja jõudsime järeldusele, et selline ühe väljakuga jääspordikeskus ära ei majandaks," vahendas Postimees aprillis.

 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised