Autor: Aira Tammemäe • 14. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTENi fond suutis turult võtta 10,5 miljonit 

EfTEN Real Estate Fund III AS-i aktsiate märkimisperioodil märgiti 1 049 263 aktsiat ja kaasati 10,5 miljonit eurot, mis on alla kolmandiku pakkumisel olnud aktsiate kogusummast.

Pakkumisel olnud aktsiatest väärtuses 36 miljonit märkimata jäänud aktsiad tühistati. Emissiooni tulemusel suureneb EfTEN Real Estate Fund III AS-i aktsiakapital 10 492 630 euro võrra ja uueks aktsiakapitali suuruseks, mis kanti 10.08.2015 Äriregistrisse on 13 852 630 eurot. EfTEN Capital AS’i partnerite ja fondijuhtide alginvesteering fondi oli 3,3 miljonit. Emissioonis osales üle 140 investori.

Fond III fondijuhi ja EfTEN Capital’i tegevjuhi Viljar Arakase sõnul on Fond III 160 erinevat aktsionäri. Nende hulgas ei ole ühtegi institutsionaalset investorit, kõik investorid on Eesti residentidest füüsilised või juriidilised isikud. "46,4% aktsiakapitalist on investeerinud fondivalitseja, EfTEN Capitali partnerid (kokku 6,43 miljonit eurot), 14,1% investorid kes ei ole fondivalitseja partnerid, kuid on varasemalt investeerinud EfTENi teistesse kinnisvarafondidesse, kokku investeerisid nad Fond III’e 1,95 miljonit eurot. Meie jaoks uued aktsionärid investeerisid kokku 5,47 miljonit eurot ja omavad emissiooni järgselt 39,5% aktsiakapitalist," kommenteeris Arakas. Tema sõnul on 80% kaasatud kapitalist on investeeritud 18% investorite poolt. Ülejäänud investorite keskmine investeering oli 20 tuhat eurot ühe investori kohta.

„Täitsime meie kolmanda kinnisvarafondi emissiooni eesmärgiks seatud kapitali kaasamise programmi ja oleme rahul,“ ütles Arakas. Tema sõnul võib esmasele emissioonile järg tulla juba 2015. aasta sügisel.

EfTEN Real Estate Fund III AS on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2015. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv alternatiivne kinnisvarafond, mis juhindub oportunistlikust ja väärtust lisavast investeerimisstrateegiast. Tegemist on 10-aastane tähtajalise fondiga, millest 3 aastat on investeerimisperiood ning 7 aastat hoidmiseks ja väljumiseks. EfTEN Real Estate Fund III AS on plaanis peale investeerimisperioodi lõppemist ehk 2018. aastal noteerida Balti börsil, mille tulemusel muutub fond tähtajatuks ja aktsiaid saab osta-müüa läbi börsisüsteemi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474