Autor: kinnisvarauudised.ee • 9. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sissemurdmised kodudesse sagenevad

Kliendid on viimasel ajal langenud sarnase mustriga toimunud sissemurdmiste ohvriks, teatab PZU Kindlustus ja kutsub korteri- ja eramuomanikke üles tähelepanelikkusele.

„Kodudest on lisaks muule väärtuslikule varastatud ka autovõtmeid, millega omakorda on ärandatud auto,“ ütles PZU kodu- ja reisikindlustuse riskijuht Kaja Pukk.

Pukk soovitab olla inimestel tähelepanelik ning mitte jätta sõidukivõtmeid kodus nähtavale ja kergesti leitavale kohale. „Samuti ei ole mõistlik jätta pargitud autodesse koduvõtmeid, nii nagu ka väärtuslikke ning vargas huvi tekitavaid esemeid.“

„Sissemurdmise riski vähendab see, kui naabrid aitavad üksteise varal silma peal hoida,“ märkis Pukk ja tõi esile järgmised ettevaatusabinõud:

•       Kui kodus on palju hinnalisi esemeid, oled tihti kodust ära või kui sinu kodu asub piirkonnas, kus on palju sissemurdmisi, tasub soetada signalisatsioonisüsteem.

•        Hoia garaaž ja kuur alati lukus, eriti siis, kui need on elumajaga ühendatud. Väga oluline on hoida tööriistu, redeleid jms samuti luku taga, et neid ei saaks kasutada majja sissemurdmiseks.

•        Kõige olulisemad vahendid sissemurdmise ärahoidmiseks on head uksed, korralikud lukud ja turvalised aknad.

•        Sisse murtakse enamasti siis, kui elanikke pole kodus – tööpäeva keskel või puhkuste ajal. Kodunt lahkudes hoolitse alati selle eest, et su kodu ei tunduks mahajäetud – palu mõnel pereliikmel või naabril aeg-ajalt postkasti tühjendada ning uksi ja aknaid kontrollida.

Kahesaja-aastase ajalooga rahvusvaheline kindlustusgrupp PZU sisenes Eesti turule 2013. aastal ning omandas eelmisel aastal RSA kindlustusgrupi varad Poolas, Lätis, Leedus ja Eestis. PZU kindlustusgrupp on turuliider Baltikumis ning Eestis on PZU Kindlustus turuosalt neljas kahjukindlustusselts. .

 

Autor: kinnisvarauudised. ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474