Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas „Aasta Puitehitis 2015“ konkurss

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit korraldab Puuinfo programmi raames sel aastal juba 13. korda.

"„Aasta puitehitise“ võistlust eesmärgiga tõsta esile uusi ehitisi, mille puhul on puidu kasutamine konstruktsioonis, välis- või siseviimistluses toimunud parimal võimalikul viisil arhitektuurses, tehnilises ja ehituslikus mõttes. Võistluse laiem eesmärk on tuua esile puidu kui keskkonnasõbraliku ja kohaliku ehitusmaterjali eeliseid ehituses, edendada puitarhitektuuri arengut ning tõsta puidu mainet ehitusmaterjalina," kirjutab korraldaja oma pressiteates.

“Aasta puitehitis 2015” võistlusele saab ehitisi esitada 7. septembrist kuni 4. oktoobrini 2015. Võistlusel osalemiseks tuleb täita ankeet www.puuinfo.ee.

Võistluse tulemused kuulutatakse välja novembris toimuval arhitektuurikonverentsil “Puit – homse elukeskkonna võti”.

Lisaks peaauhinnale antakse välja “UPM-Kymmene Otepää aasta vineeriauhind”, “Arcwood’i aasta liimpuiduauhind”, Raitwood’i aasta fassaadiauhind” ning sel aastal esmakordselt ka eriauhind parimale traditsiooni tõlgendusele kaasaegses puitarhitektuuris.

Võistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Kunstiteadlaste ja Kuraatorite Ühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Riigi Kinnisvara AS, Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu esindajad ning eelmise „Aasta puitehitise“ võistluse peaauhinna võitja.

Eelmisel aastal pälvis peaauhinna arhitekt Sten Ader oma Saaremaale kavandatud Eikla Klubi (seltsimaja) eest. Nõukogudeaegse proportsioonitu koolihoone lammutamise järel kerkis samasse täiesti uus ehitis, maast laeni puust. Hoone kolm tiiba on igaüks oma värvi, vormi ja sisuga, külakeskkonnaga harmoneeruv kogukonnasüda on õige asi õiges kohas.

.

Autor: kinnisvarauudised. ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474