Autor: Aira Tammemäe • 30. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eriline leid: müüa jahiloss, mida saab enne ostu proovida

400 000 euroga saate endale Herjava jahilossi Ridala vallas ja enne ostu ka prooviks mõnusa nädalavahetuse lossis.

Ajalooline jahimaja on tänaseks täielikult restaureeritud ja asetseb keset vaikset metsa looduskaitse ala kõrval. Endine omanik on toonud meresuudme kruntile ca 100 meetrit ligemale, nõnda saab oma paadiga koju tulla.  

Jahiloss asub Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteest 800 meetri kaugusel looduskaitse metsaalal. Jahiloss on tsaariaegne XX sajandi arhitektuuri kultuurimälestis, mis võeti esmakordselt kohaliku jahiseltsi poolt kasutusse aastal 1910. Hoone on arhitekt on Edgar Johan Kuusik. Kinnistu on 6,9 ha suurune, põhjapoolne külg ulatub mereni. Kinnistule on registreeritud 172,2m² peamaja, 38m² abihoone, 39m² saun ja kaev. Reaalsuses on peamaja suurem kui registris olevad andmed näitavad ja hoovis on tiik.

PEAHOONE

Aastal 2005 on jahiloss täielikult renoveeritud. Peahoones taastati katus, soojustati seinad, vahetati välja aknad ja värvilised klaasid, uuendati elektrijuhtmestik, vee- ja kanalisatsiooni torustik, tugevndati maja kandev konstruktsioon ja värviti maja täielikult nii seest kui ka väljast. Esimesel korrusel on ligi kolme meetri kõrgused laed.

KINNISTU

Jahiloss asub ja igapäevaelu toimub kinnistu lõunapoolsel alal. Õuealalt põhja suunas minnes jõuab looduskaitse all olevasse metsa, kus kasvab rohkesti tamme-, kuuse- ja männipuid. Kinnistu merepoolsel küljel on lagendik ja ligi viie meetri laiune süvendatud kraav, mis ulatub meresuuni. Mere ja maja vahel on rikkalik puutumata loodus. Naaberkinnistul, teisel pool metsatukka, kasvatatakse hobuseid.

 Rohkem infot objekti kohta SIIN

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474