Rotermanni kvartal saab uue hoone

Täna pannakse Rotermanni kvartalis nurgakivi 15,000m2 suurusele Rotermanni 14 hoonele.

Ehitise vanade müüride alla on rajatud 2-korruseline parkla. "Piltlikult, pea 150 aasta vanused ning 16m kõrgused paekivimüürid rippusid 8m kõrgusel õhus, kinnitatuna külgnevatele hoonetele. Kunagise tööstuskvartali sümbol, 53m kõrgune korsten saab uue jala ja kuue," kirjutab Ander Sõõrumaa pressiteates.

Rotermanni 14 valmib 2016 suvel. Projekti raames renoveeritakse ajalooline Rotermanni nisu- ja rukkiveski, jõujaam ning taasehitatakse uuenäoline kunagine katlamaja, mille arhitektuuris on ka tugevalt ajaloolist hõngu.

Hoones jätkub Rotermanni käekiri: alumistel korrustel on kaubandus- ja toitlustuspinnad, ülemistel 41 korterit ning 5 korrust büroopinda. See ka esimene kord kui Rotermannis ehitatakse korterid vanade müüride vahele.

Galerii

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised