15. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis alustab uus kinnisvarafond

Eestis alustab uus varavalitsemise ettevõte AS United Asset Management, mille nõukogu esimees on Jaanus Otsa.

Ettevõte tegeleb kinnisvarasse investeerivate investeerimisfondide valitsemisega Balti riikides ja selle nõukokku kuuluvad lisaks Jaanus Otsale ka Andreas Laane ja Andrey Korsakov.

Fondi juhatuse liige ja fondijuht Raivo Erik ütles Äripäevale, et fond on alles loomisel ning jäi seetõttu napisõnaliseks. „Fondi turule tuleku tähtaeg sõltub selle asutamise kooskõlastamisest finantsinspektsiooniga, oleme vastava avalduse teinud ja loodame kooskõlastuse saada selle aasta lõpuks,“ ütles ta.

Veebilehel oleva kirjelduse järgi on ASi United Asset Managementi missioon olla sild kinnisvaraturu klientide ja investorite vahel ning esimene valik investoritele, kes soovivad investeerida Eestis ja selle lähiregioonides asuvasse kinnisvarasse.

EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütles Äripäevale, et tal on uue konkurendi lisandumise üle siiralt hea meel. „Üks Balti ärikinnisvaraturu suuremaid miinuseid on likviidsus. Kui Rootsis tehti eelmiselt aastal 17 miljardi väärtuses tehinguid, siis tubli kolmveerandi tegid sellest kohalikud investorid. Seega, mida rohkem on meil kohalikke investoreid, seda likviidsem turg ja seda rohkem vaatavad meie poole ka välisinvestorid,“ ütles ta.

Arakase sõnul on eriti positiivne see, et lisandub just uus fondivalitseja, mis tagab läbipaistvuse ja ka tulemuste võrreldatavuse näiteks EfTENi fondidega. „Konkurents innustab kõiki turuosalisi, sealhulgas meid. Uue fondivalitseja taga on kogemustega inimesed ja soovin neile siiralt edu,“ lausus ta.

Autor: kinnisvarauudised. ee, Rainer Saad

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474