31. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Renoveeritud korterelamus väheneb küttekulu 50%

Foto: Erik Prozes
SEB foorumis avaldatud arvutused näitavad, et KredExi rekonstrueerimistoetuse abil renoveeritud korterelamus võidavad korteriomanikud poole küttekuludelt.

Tallinna kesklinnas, aadressil Endla tänav 15 rajatav büroohoone Numeral pälvis rahvusvahelise kinnisvaraföderatsiooni FIABCI kõrgetasemelise kinnisvara auhinna – Baltic Prix d’Excellence 2015 kategoorias jätkusuutlik ehitis.

„Numeral näitab Balti riikides teed uute jätkusuutlike ja keskkonnasõbralike büroohoonete ehitamisel,” kommenteeris Endla 15 üüripindadega tegelev Uus Maa Property Advisors’ konsultant Kristen Tamm. „Üürnikud saavad kasutada nõudluspõhist ventilatsioonisüsteemi, mis reguleerub automaatselt vastavalt CO2 sisaldusele õhus. Hoone jahutusenergia säästmiseks on lõunapoolsele fassaadile paigaldatud päikesekaitsepaneelid. Maja energiatõhususe klassiks saab rekonstrueerimise tulemusel B, mis on võrreldav parimate uusehitistega.“

Hoone on ühtlasi ka esimene büroomaja Tallinnas, mis taotleb BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) keskkonnakvaliteedisertifikaati, mille nõuetest tulenev projekteerimine ning ehitus tagab majale pika eluea ja tervislikuma töökeskkonna.

Numerali Ärimaja on 4- ja 7-korruseliset tiivast koosnev hoone, mille fassaadivärvus varieerub sõltuvalt valgusest ja vaatenurgast. Hoone üldpindala on 7936 m2, sellest büroo- ja teeninduspind 6880 m2. Ärimaja rekonstrueerimisel kasutatakse maksimaalselt hoone olemasolevaid konstruktsioone, misläbi säästetakse loodust ja vähendatakse tekkiva prügi hulka.

Numerali ärimaja arendab OÜ Numeral Endla ning ehituse peatöövõtja on Fund Ehitus. Tööde lõpptähtaeg on aprill 2016.

 

Autor: Getter Orusalu

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474