Autor: kinnisvarauudised.ee • 16. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Galerii: Pagari lukskorterite omanikke on Indoneesiast, Omaanist, Venemaalt, ...

Tallinna vanalinnas asuvas Pagari 1 majas on tänaseks müümata neli korterit algsest 42st.  

Lisaks kohalikele ostjatele on Tallinna vanalinna luksuskorterelamu pälvinud välismaalaste tähelepanu, kirjutas edastatud teates Corpore. Tallinna vanalinna luksuskorterite omanikke on pärit näiteks Singapurist, Indoneesiast, Omaanist, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Soomest ja Venemaalt  ning väikeriigist St Kitts ja Nevis (see on omaette riik, mis kuulub Briti Rahvaste Ühendusse ning riigipeaks on Elizabeth II -toim). 

Pagari 1 projekti omanik ja arendaja on Singapuri päritolu Tolaram Grupp, mille tegevdirektor Eestis on Sonny Aswani, kes tegutseb Eestis alates 1995. aastast kinnisvarasektoris ja paberi- ning tekstiilitööstuses. Selle aasta alguses hakkas Aswani ka riskiinvestoriks. Eesti rikaste topis tänavu 30. kohta hoidev (aasta varem oli ta veel 18.) Sonny Aswani investeeris ka ettevõtete rahastamisele keskenduvasse idufirmasse Investly. 

Tallinna vanalinna Pagari 1 hoone ajalugu ulatub aastasse 1911, mil Briti kodanik William Tulip ostis Tallinnas kolm kinnistut, mis asusid Pagari, Pika ja Laia tänava vahele jäävas kvartalis. Juba 1912. aastal valmis seal arhitekt Hans Schmidti projekti järgi ehitatud imposantne äri- ja eluhoone. Oma mõõtmete ning arhitektuurilise lahenduse poolest meenutab viiekordne elumaja silmapaistvaid ehitisi Kesk- ja Lääne-Euroopas.

Alates 1920. aastast kasutasid hoonet Eesti Vabariigi ametiasutused ning hiljem Nõukogude julgeolekuorganid. 1990ndate algusest oli hoone Eesti Vabariigi Siseministeeriumi valduses, kuni riik müüs hoone 2010. aastal.

 

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474