Autor: Piret Reiljan • 19. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi suurim kinnisvaraarendus takerdus altkäemaksu krimasja

Tühermaa asub otse kontserdimaja vastas ning sinna peaks kerkima kaubandus- ja vabaajakeskus. Arendus aga venib, kuna projekti ninamees Allan Mänd nabiti suve hakul kinni.

Äripäev kirjutab, et 2013. aasta jaanuaris asutas Jõhvis tuntud kinnisvaraärimees, mõned aastad tagasi paaril korral ka Äripäeva rikaste edetabelisse mahtunud Allan Mänd koos Jõhvi vallaga osaühingu Jõhvi Pargi Arendus. Ettevõte rajati selleks, et hakata arendama Pargi keskust ahvatlevale tühermaale otse Jõhvi kontserdimaja vastas. Sama aasta veebruaris algatati ala detailplaneering ja paralleelselt planeeringu menetlemisega asus Jõhvi Pargi Arendus Männi juhtimisel kokku ostma arenduseks vajalikke maatükke, omandama vallalt hoonestusõigusi jne.

Kõik paistis justkui sujuvat ja tänavu kevadel müüs Mänd oma osalused Jõhvi Pargi Arenduses edasi partneritele, kes olid olnud ootel, et Mänd maade ja detailplaneeringu asjaajamised edukalt lõpetaks. Jõhvi Pargi Arenduse uuteks suuremateks omanikeks said kinnisvarakontsern EKE Invest ja Ehituse ABC pikaaegse juhi Dmitri Drajevi osaühing. Lisaks eraomanikele kuulub 5% Jõhvi Pargi Arendusest vallale – osaluse omandas vald keskuse alla jäävatele maadele antud hoonestusõiguste eest. EKE Investi omanikud on Koit Uus, Endel Palla, Tiina Kirsme, Aleksander Pajuri, Toomas Arumäe, Härmo Lehtsalu jt. Jõhvi Pargi Arenduse praegune juhatuse liige ja EKE KV kaudu ka üks osanikest on Karl Ader. Samuti on juhatuse liige Irina Rozanova. Mänd oli juhatuse liige kuni 15.07.2015.

Lugege seda lugu pikemalt edasi aripaev.ee veebist 

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474