Autor: Lea Korem • 9. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tormikahjude summa ulatub poole miljonini

Foto on illustratiivne
Foto: pixabay.com
Kindlustusseltside esialgsete andmete põhjal on seoses äsja laastanud tormidega registreeritud ligi 300 kahjujuhtumit hinnanguliselt poole miljoni euro väärtuses. Täpne hüvitamisele kuuluv kahjusumma ja juhtumite arv selgub paari nädala pärast, kui kõik kahjujuhtumi teated on laekunud.

Kindlustusseltsidele on enamasti teatatud varakahjudest (katuste ning varaga seotud kahjud), kuid on ka sõidukikindlustuse kahjusid (kasko), kus tugeva tormituule tõttu on autole langenud puu. Kahjujuhtumi kiirema ja tõhusama menetlemise eesmärgil tuleks kahjustustest teha esimesel võimalusel pildid ning võimalusel rakendada meetmeid edasiste kahjude vähendamiseks.

"Kindlustus hüvitab küll tekkinud kahju, aga mida suurem see on, seda rohkem võtab kahjustatud eseme taastamine aega. Seetõttu on kõigi - nii kindlustusandjate kui ka kannatanute ning  kindlustusvõtjate ühistes huvides, et kahjud oleks võimalikult väikesed," ütles Eesti Kindlustusseltside Liidu tarbijahariduse valdkonnajuht Jaanika Käärst.Eesti Kindlustusseltside Liit on Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav organisatsioon, mis loodi 15. veebruaril 1993. aastal. EKsL-i eesmärk on esindada oma liikmete ühiseid huve kindlustussektori ja kogu riigi sotsiaal- ning majanduskeskkonna edendamisel. Kõik Eestis tegutsevad kindlustusandjad on EKsL-i liikmed. EKsL on omakorda Euroopa kindlustusandjate ühenduse Insurance Europe liige. EKsL teeb koostööd Eesti Liikluskindlustuse Fondiga, mille liikmeteks on liikluskindlustuse kindlustusandjad.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474