Autor: kinnisvarauudised.ee • 7. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu südalinna tuleb uus äri- ja eluhoone

Pärnu Martensi maja
Foto: Kinnisvaraekspert Pärnu
Rimi Baltic AB tütarettevõte Kinnisvaravalduse AS poolt Pärnu südalinna arendatav uus äri- ja eluhoone hakkab kandma Martensi maja nime. 2017. aasta kevadeks valmiva 4220 m² netopinnaga viiekordse hoone ehitushange kuulutatakse välja märtsis-aprillis avaldas Kinnisvaraekspert Pärnu oma pressiteates.

Hoone I korrusel hakkab paiknema Rimi kauplus, II-IV korrusel äri- ja teeninduspinnad ning V korrusel korterid. Arendusprojekti kinnisvarapartneriks oleva Kinnisvaraekspert Pärnu kontori maaklerteenuse juhi Janno Petersoni sõnul lähtuti nime valikul asukohast – paiknemine uue linnasüdame Martensi väljaku juures loob maja ja nime vahel loogilise sideme ning aitab äri- ja eluhoonet just selle asukohaga seostada.

Martensi maja ehitamisega Pikk 12 krundile muutub Pärnu ühe vilkaima ristmiku ümbrus tuntavalt,lisas Peterson. Rajatav 20 m kõrgune äri- ja eluhoone ulatub nii Ringi kui Pika tänava suunal tänavafrondini, asendades endise raudteetaristu hoone uue arhitektuurse mahuga. Toetudes piirkonna ajaloole, on Martensi maja fassaadikatteks valitud punased käsitöötellised, vana hoone sünergia edasiandmiseks eksponeeritakse raudteehoone otsafassaad välismahus ja säilitatakse kehand uue hoone sees.

Martensi maja saab omale innovatiivsed energiavaiad, mis kombineerituna keskkütte ja kaupluse seadmete poolt tekitatava jääkenergiaga teevad ärihoonest energia- ja keskkonnasäästliku hoone. Petersoni nimetab seda oluliseks sammuks Pärnu kinnisvaraarenduses, mis tähendab tulevastele omanikele ja üürnikele madalamaid kütte- ja jahutuskulusid.

Martensi maja lisab linnakeskusse uues kvaliteedis äripindu ja vanalinna vaatega kortereid. Martensi maja valmimisega nihkub südalinna kese veelgi enam uute ärikeskuste piirkonda, kus täna paiknevad juba kaubanduskeskused Port Artur 1 ja 2, Pärnu Keskus ning kuhu aastaks 2018 planeerib linn uue ühistranspordi keskuse valmimist.

Martensi maja arhitektid on Margus Soonets, Jürgen Lepper, Anto Savi OÜ’st BOA, hoone tellijaks ja arendajaks Kinnisvaravalduse AS ning müügi- ja üüriga tegeleb Kinnisvaraekspert Pärnu OÜ.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474