11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2016. aastaks ennustatakse üürihindade langust

1Partner Martin Vahter
Foto: Eiko Kink
Tänu odavale laenurahale tehakse ka 2016. aastal hulgaliselt kinnisvaratehinguid, kuid hinnad jäävad praegusele tasemele, ennustab 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahter.

Vahteri sõnul on hetkel kõige püsivamad korterihinnad. “Masu mõju turule on lõpuks kadunud, laen on odav ja kauplemine aktiivne. Hinda võiks tõsta inflatsioon, kuid ka see jääb prognooside kohaselt järgmisel aastal Eestis ja Euroopas madalaks,” ütles Vahter. “Tõenäoliselt pikenevad tänavu kallimate ning tihedama asukohakonkurentsiga uusarenduste müügiperioodid. Arendusi, kus erinevad investorid proovivad samas piirkonnas üheaegselt oma projekte realiseerida, on Tallinnas üsna mitu. Edukamaks osutub see, kes oskab paremini eristuda,” rääkis Vahter. Martin Vahteri kinnitusel kaubeldakse enim kesklinna ja magalakorteritega ning turg on aktiivne ka 100 000 ja 150 000 euro vahemikus. Ülehinnatud või enam kui 170 000 eurot maksvale korterile on väga piiratud arv ostjaid.

Martin Vahteri sõnul on lisaks korteritele viimase kolme aastaga tõusnud ka majade ja ridaelamute hinnad 15-20 protsenti. “Majad on korteritega võrreldes endiselt suhteliselt soodsad, kuid ka siin pole lähiajal suuri muudatusi oodata. Võimalik tõus jääb inflatsiooni piiridesse. Ostjad on palju targemaks saanud ning järjest enam vaadatakse pinna kuluefektiivsust,” rääkis Vahter. Kinnisvaraeksperdi sõnul võib järgmisel aastal oodata väikest üürihindade langust. “Üürimine muutus viimase paari aastaga suhteliselt kalliks ning omanikud teenisid oma kapitalilt tavapärase 6-7 protsendi asemel lausa kümme protsenti tootlust. Nüüd on kinnisvaraportaalidesse lisandunud palju üürimiseks soetatud kortereid ning rajatud ka üürimajasid. Tänu kasvanud konkurentsile üürihinnad pigem langevad,” ütles Vahter.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474