Valiti Tartu kauneimad majad

Tähtvere 40, ajaloolise piirkonna korterelamu
Tähtvere 40, ajaloolise piirkonna korterelamu

Tartu Linnavalitsus kinnitas konkursi "Aasta parim ehitis 2015" tulemused. Konkursi þürii esimees, abilinnapea Jarno Laur sõnas, et 2015. ehitusaasta üle võib tunda rõõmu, kuna linn sai rikkamaks paljude ilusate hoonete võrra.

„Erilist heameelt teeb valminud korterelamute arv, aga ennekõike nende arhitektuurne kvaliteet. Seetõttu oli tänavu just korterelamute puhul raske valikut teha. Et paljud tiitlid ja äramärkimised jäävad Ülejõe linnaossa, näitab selle piirkonna - eriti Raatuse, Kivi ja Roosi tänavate potentsiaali kesklinna kasvualana,“ lisas Laur.

"Tänavused võidutööd paistavad silma selle poolest, et valdavalt asuvad nad ajaloolistes piirkondades või on ise suisa muinsuskaitse all. Keerulistest situatsioonidest hoolimata on kõik osapooled - tellija, projekteerija, ehitaja - andnud endast parima ja nii on saavutatud välis- ja sisearhitektuurselt ning ka tehniliselt laitmatud tervikteosed," kommenteeris konkursi tulemusi arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Oma gruppide võitjad on

Uus korterelamu

Raatuse 68
Raatuse 68

Raatuse 68

Ümberehitatud ja laiendatud korterelamu

Parim ümberehitatud ja laiendatud korterelamu
Parim ümberehitatud ja laiendatud korterelamu

Raatuse 49

Ümberehitatud ja laiendatud ajalooline puitelamu

Kalevi 11
Kalevi 11

Kalevi 11

Uus üksikelamu

Parim üksikelamu Herne 64
Parim üksikelamu Herne 64

Herne 64

Ajaloolises piirkonnas ehitatud uus korterelamu

Ajaloolise piirkonna korterelamu
Ajaloolise piirkonna korterelamu

Jakobi 25

Muu laiendatud ja ümberehitatud hoone

Muu laiendatud ja ümberehitatud uus hoone
Muu laiendatud ja ümberehitatud uus hoone

Puusepa 6/8

Galerii

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised