Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistud saavad linnalt toetust

Foto: Erik Prozes
Tallinna linn jagab oma eelarvest käesoleval aastal elukeskkonna parandamiseks korteriühistutele 830 000 eurot mitmesuguseid toetusi, avaldab Tallinn oma pressiteates.

 „Pealinn on viimase kümne aasta jooksul oma korteriühistuid erinevate meetmetega toetanud kokku enam kui 10 miljoni euroga,“ ütles abilinnapea Eha Võrk. „Seega toetab Tallinn korteriühistuid igal aastal kokku umbes miljoni euro ulatuses.“

Võrgu sõnul on üks suuremaid korteriühistutele suunatud toetusskeeme projekt „Fassaadid korda“. „Ka tänavuses linnaeelarves on selleks ette nähtud 395 000 eurot,“ ütles Võrk. Selle projektiga toetatakse ühistuid energiasäästu eesmärkide täitmiseks korterelamu renoveerimisel.

 

 

 

"Hoovid korda" taotlusvoor lõpeb 1. märtsil

Projekti „Hoovid korda“ abi saab kasutada hoovis asuvate teede ja korteriühistute esiste kõnniteede rajamiseks ning remondiks; parkimisplatsi, prügimajade või prügikonteinerite rajamiseks või parendamiseks; sadevete probleemide lahendamiseks hoovis; haljasala, puhkeala või muu avatud ala rajamiseks või parendamiseks; kõrghaljastuse rajamiseks või parendamiseks; mängu- või spordiväljaku ning puhkeala rajamiseks või parendamiseks; tänavavalgustuse, aedade, piirete ja tõkkepuude paigaldamiseks või parendamiseks, hoovi inventari, näiteks jalgrattahoidlad paigaldamiseks või korrastamiseks, hoovis asuvate abihoonete rekonstrueerimiseks või lammutamiseks ja rattamajade rajamiseks. Kokku on tänavusest linnaeelarvest „Hoovid korda“ projektile eraldatud 395 000 eurot.

Korteriühistutel on õigus linnalt saada toetust kuni 70% ulatuses projekti maksumusest. Toetuse maksimaalseks suuruseks on 15980 eurot aastas ning 39950 eurot kolmel aastal kokku. Toetus makstakse välja toetusesaaja poolt esitatud kuludeklaratsioonide alusel ning eelnevalt teostatud töö kvaliteeti kontrollides. „Hoovid korda“ taotlusi saab esitada kuni 1. märtsini.

Projekt "Roheline õu" aitab kõrvaldada ohtlikud puud

Linna toetatav projekt „Roheline õu“  aitab korteriühistuid hoovialade haljastamisel ja korrastamisel. Sellele projektile on käesolevaks aastaks eraldatud  40 000 eurot. Eelmine aasta sai 103 korteriühistus toetust puude, põõsaste, püsitaimede ostmiseks ja istutamiseks; lillekonteinerite, -vaaside, -amplite jms ostmiseks ja istutusmaterjaliga täitmiseks; muru rajamiseks ning puude raieks ja ohtlike okste lõikuseks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474