Päästjad said viie hoone võrra rikkamaks

2015 avatud Vormsi operatiivteenistuste ühishoone
2015 avatud Vormsi operatiivteenistuste ühishoone

Päästeametil valmis eelmisel aastal viis uut kinnisvaraobjekti. Lisaks ennetustööle ja elanike kaasamisele pööratakse ka edaspidi tähelepanu päästjatele kaasaegsete töötingimuste tagamisele, ütles siseminister Hanno Pevkur Siseministeeriumi ja Päästeameti ühisel pressikonverentsil.

Investeeringud jätkuvad

Ministri hinnangul on investeeringud kinnisvarasse tehtud päris palju. Valmis on saanud Tallinna Häirekeskuse ja Päästeameti ühishoone, samuti Vormsi, Häädemeeste, Tartu ühishooned. Investeeringud kinnisvarasse jätkuvad ka sel aastal. Praegu on töös Pärnu ühishoone projekt ja see valmib kevadeks, ehitus algab 2017. aasta algul. Tööd käivad Vändra ja Vastseliina komandode ehitusel.

Firmade tuleohutusalane tase paraneb

Siseminister Hanno Pevkur, Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ja vabatahtlik Mariann Mäeots
Siseminister Hanno Pevkur, Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ja vabatahtlik ...

Päästeamet teostas eelmisel aastal 4613 ettevõttes riskipõhiset tuleohutuskontrolli ja 3886 firmat esitas enesekontrolli tuleohutusaruande. Tammearu sõnul saavad ettevõtjad aasta-aastalt paremini aru tuleohutusnõuete täitmise vajalikkusest just nende enda firma jätkusuutlikkuse ja imidži seisukohalt.

 

Muret teeb kodude olukord

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu
Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu märkis murega, et iga päev põleb Eestis 2 kodu. 2015. aastal oli kodudes 791 tulekahju. Peamine kodude põlengu põhjus on lahtise tule kasutamine, mitte töökorras elektriseadmed ja kolmandal kohal on suitsetamine. Lahtine tuli on sageli probleemiks kodudes, kus mingil põhjusel puudub elekter. Päästeamet remontis eelmisel aastal 46 000 euro ulatuses 25 küttekollet, suures osas vabatahtlike toel.

Vabatahtlikud päästjad loodavad tööandjate toetusele

Vabatahtlikke päästjaid on Eestis 1768, see ületab kutseliste päästjate arvu. Selles osas on Eesti jõudnud Euroopa arenenud riikide poolele, tõdes Tammearu. Vabatahtlik päästja Mariann Mäeots märkis, et suur abi on tööandjatest, kes oma firma töötajatel võimaldavad vabatahtlikku päästetööd teha.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised