Autor: kinnisvarauudised.ee • 1. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PAKRI panustab rohetehnoloogiatesse

Paldiski Tuulepark
Foto: Erik Prozes
Ettevõtlusminister Liisa Oviir andis PAKRI Teadus- ja Tööstuspargile (PAKRI) üle vastutustundliku ettevõtluse hõbetaseme kvaliteedimärgise tänu aastatepikkusele järjepidevale panustamisele vastutustundlikku ja jätkusuutlikku ettevõtmisse.

PAKRI Teadus- ja Tööstuspark fokusseerib eeskätt rohetehnoloogia ja keskkonnasäästu tähtsaks pidavatele ettevõtetele, mis on omakorda vastutustundlik käitumine pargi arendamisel. PAKRI on aastast 2007 teinud tööd suurekaliibriliste tuuliku komponentide tootmisklientide koondamiseks Paldiskisse, pakkudes tuulikute tootjale väga head logistilist asukohta Põhja-Euroopas, võimalust kohapeal oma tuulikut testida ja kasutada, saada tootmiseks rohelist energiat ning pakkuda tööjõudu ja töötajatele meeldivat töökeskkonda, mis aitab kaasa nende produktiivsuse tõusule. Tööstuspark planeerib ka rohemärgise väljastamist.

PAKRI Teadus- ja Tööstuspargi kontseptsioon töötati välja aastal 2007 ning on üks Harjumaa Arengustrateegia aastani 2025 projekte, mis kasvab ligi 60 hektari suurusele alale Paldiskis. Koostöös Tehnopoliga pakub PAKRI energia- ja keskkonnatehnoloogia (rohetehnoloogia) valdkonna ettevõtetele vajalikku taristut ning teenuseid, toetamaks läbi sünergia ettevõtete jätkusuutlikku arengut ja teadustööd. PAKRI Tark Linna uute hoonete rajamisel järgitakse maksimaalset energiatõhusust ning töökeskkonna kujundamisel töötaja produktiivsuse tõstmist, PAKRI Targa Võrgu eesmärk on pargi klientidele toota taastuvenergiat ja pakkuda uute tehnoloogiate testimise võimalust.

Mainor Ülemiste nõukogu esimees Ülo Pärnits sõnas, et Ülemistele ei jõuta nii kiiresti ehitada, kui paljud firmad tahavad siia oma bürood kolida. „Kogu arendus on tehtud ilma Euroopa fondide toetuste ja riigieelarve rahadeta, finantseerimine on tulnud Eesti pankadelt“ kinnitas Pärnits rahulolevalt. Tema sõnul on Eestis viis korda vähem büroopindasid, kui Skandinaavia pealinnades ja see on tühimik, mida ta tahab täita.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir märkis tunnustavalt, et juba praegu on Ülemiste Citys koos firmasid üle maailma, mis viivad Eesti majandust edasi.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474