10. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimene elanik kolib Ülemistele järgmisel aastal

Foto: Ülemiste City
Järgmisel aastal valmib Ülemiste City ärilinnakus esimene eluhoone ja linnaku arendus jõuab uude etappi, ütles Mainor Ülemiste AS nõukogu liige Andrus Kaldalu täna toimuval Äripäeva Kinnisvarakonverentsil.

Ülemiste City esimese eluhoone autoriks on arhitekt Indrek Almann. Hoonesse kavandatakse umbes 100 korterit, millest osad saavad olema läbi kahe korruse ulatuvad luksuskorterid. “Tuleb ka väikesi ja tõhusaid pindu,” lubas Kaldalu.

Hoone esimeste klientidena näeb arendaja välismaalasi, näiteks piiritaguste ettevõtete kohalike harude töötajaid, kes otsivad Tallinnas elupinda pikemaks ajaks ning eelistavad seejuures lennujaama lähedust.

Kaldalu sõnul töötab praegu Ülemiste Citys asuvates ettevõtetes 15 000 inimest. Ta prognoosis, et tulevikus töötab Ülemiste Citys 50 000 inimest, seejuures linnakus kohapeal võiks elada 10 000 inimest.

Tallinna linnaarhitekt Endrik Männi sõnul on hetkel kehtiva planeeringu järgi Ülemistele kavandatud 5000 korterit, edasine arenduskava on veel lahtine.

Endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Ülemiste linnaku arendamine sai alguse 2005. aastal. Praeguseks on välja ehitatud 140 000 ruutmeetrit kaasaegset büroopinda, 9000 ruutmeetrit kultuuripinda (koolid, lasteaed, spordisaal), lisaks on linnakus veel ca 127 000 ruutmeetrit tööstus- ja laopinda.

Täna toimus Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses toimub täna Äripäeva Kinnisvarakonverents, kus kohtuvad potentsiaalsed kliendid, investorid, ehitajad, arendajad ja vahendajad.

Autor: Eva Kiisler, ehitusväljaannete juht

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474