Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 17. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pelguranna piirile kavandatakse Selverit ja kortermaja

Selver
Foto: Erik Prozes
Tallinna linnavalitsus kehtestab tänasel istungil Põhja-Tallinnas Pelguranna asumi piiril paikneva Sõle tänav 31 kinnistu detailplaneeringu, mis loob võimaluse ehitada alale kuni 8-korruseline korterelamu ja kuni kahekorruseline kaubanduskeskus, teatas Tallinna Linnavalitsus.

Sõle 31 kinnistu detailplaneering hõlmab 2,21 ha suuruse maa-ala, detailplaneeringu koostas Linnaruumi OÜ. Planeeritud maa-ala asub Põhja-Tallinna linnaosas Sõle tänava ja Kolde puiestee vahelisel alal. Piirkond on hoonestatud valdavalt korterelamutega, kuid on ka üksikuid piirkonda teenindavaid ärihooneid ning ühiskondlikke hooneid.

Kinnistu omanik on Tallinna Kaubamaja Kinnisvara Aktsiaselts, kinnistul asub kauplusehoone. Detailplaneeringus on ette nähtud Sõle 31 kinnistu jagamine üheks elamumaa ja üheks ärimaa sihtotstarbega krundiks ning elamumaa sihtotstarbega krundile ehitusõiguse määramine 8 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega korterelamu ehitamiseks, ärimaa sihtotstarbega krundile nähakse ette kuni 2 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega kaubandushoone rajamine. Kaubandushoonele pääseb juurde on Sõle tänavalt ja Kolde puiesteelt ning elamumaa sihtotstarbega krundile Kolde puiesteelt. Detailplaneering on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga ning koostatava linnaosa üldplaneeringuga.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS, planeeringu koostamine algatati linnavalitsuse korraldusega 2014. aasta aprillis.

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS on võtnud linnaga sõlmitud lepinguga endale kohustuse tagada detailplaneeringu kohaste avalikult kasutatavate teede väljaehitamine ja üldkasutatava haljastuse ning välisvalgustuse ja tehnorajatiste rajamine oma vahendite arvelt.

Detailplaneering võeti vastu Tallinna linnavalitsuse 4. novembri 2015 korraldusega ning oli 30. novembrist kuni 14. detsembrini 2015 avalikul väljapanekul, mille kestel linnavalitsuse teatel detailplaneeringu kohta ettepanekuid ja vastuväiteid ei esitatud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474