29. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiltoni valmimine - enam ei ole palju jäänud

Hiltoni hotelliketi rajamisel pidi arvestama mahukat standarite ja nõuete kogumiga.
Foto: Andras Kralla
Tallinna kesklinna kerkinud Hiltoni hotelli ehitustööd hakkavad lõpule jõudma. Aprillis valmivas ning suvel avatavas luksushotellis käivad veel viimased ehitustööd ning avamiseks vajalikud ettevalmistavad tegevused.

Äripäeva teemaveebi Ehitusuudised.ee-l avanes suurepärane võimalus Hiltoni hotelli ehituse projektijuhi Indrek Tarto (Merko Ehitus Eesti) juhtimisel heita pilk nii juba valmis saanud tubadele kui ka veel töös olevatele sviitidele ja külaliste ruumidele.

Kuna hotelli operaatoriks on kõrgete standarditega rahvusvaheline hotellikett Hilton, on ehitaja Merko Ehitus Eesti spetsialistid varasemalt märkinud, et hotelli projekteerimiseks ja ehitamiseks tulikaasa oma standardite ja nõuete kogum, mis algab ruumide plaanilahendusteest ja materjalidest ning läheb kuni soovitatavate vaiba ja aksessuaaride tarnijateni välja. „Projekteerimine ja ehitus on siin seetõttu pidevalt kompromisside leidmise kompleksne kunst - tellijal Olympicul on omad soovid, Hiltonil omad, meie projekteerija ja ehitajana lähtume omadest standarditest ja kvaliteedist, lisaks on ka arhitektid ja sisekujundajad, kes soovivad oma loomingulist nägemust realiseerida,” on Merko Ehituse projektidirektor Tarmo Pohlak märkinud. Asja raskendas Pohlaku sõnul ka see, et Hiltoni nõuded ja näiteks Eestis kehtivad tuleohutuse nõuded on mõnel juhul ka omavahel vastuolus ja siis pidi leidma uudseid lahendusi, mis sobiksid nii Hiltonile ning mis vastaksid ka Eestis kehtivatele nõuetele.

 

Pohlaku sõnul näeb leping Olympicuga ette, et käesoleva aasta algusest asuti valminud hoonet neile ja Hiltonile järk-järgult üle andma. „Enne avamist on kaks pikka protseduuri - esiteks käiakse maja tellijaga ühe-kahe kuu jooksul läbi, koostatakse ülevaatuste protokollid, tehakse vastavad korrigeerivad tööd, tehnosüsteemide seadistused ja mõõdistused, viiakse läbi kasutusloa protseduurid jne. Kui see saab tehtud, antakse täisvalminud hotell Hiltoni opereeriva seltskonna kätte, kes kuue nädala jooksul enne avamist teostavad seal omad ettevalmistused,” märkis Pohlak eelmisel aastal.

Põhjalikumat fotogaleriid värskelt valmivast uhkest hotellist vaata ehitusuudised.ee vahendusel.

 

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474