Ekspert: eksklusiivsed arendused ei tekita turvalist linnaruumi

Marek Rannala
Liikuvuse ekspert Marek Rannala

Tallinna Peatänava konkursi töörühma liige, liikuvuse ekspert Marek Rannala märgib, et kuigi meeldiv linnakeskkond loob eeldusi nii kinnisvarahindade tõusuks kui kallimateks arendusteks, on selles küsimuses mõistlik leida tasakaal kallite lahenduste, eksklusiivsuse ja kõigile meeldiva linnakeskkonna loomise vahel.

„Kui räägime peatänava projekti mereühenduse liitmise osast, siis on näha,  et arendajatel on suur tahe teha mere äärde sadama piirkonda eksklusiivkortereid. Neil on aga tendents jääda rendikorteriteks, mis ei aita luua piirkonda turvalisust tekitavat kogukonda.“

Põhjamaade linnades püütakse tänasel päeval uusi alasid arendada eri tüüpi elamisvõimalustega. „Arendaja võib eksklusiivsemast arendusest saada esialgu küll veidi suurema kasumlikkuse, aga pikemas perspektiivis see piirkond enam ei ole nii atraktiivne, sest see muutub ühekülgsemaks ja ei paku enam laialdasemalt inimestele meeldivat elukeskkonda.“

Turvalisust oluliselt mõjutavate tegurite reas rõhutab Rannala, et kõige olulisemad on selles linnaruumis viibivad inimesed. „Maailmapraktika ja ka erinevad uuringud näitavad, et kui konkreetses linnaruumis viibib igat liiki inimesi, läbilõige ühiskonnast, loob see parimad eeldused ka turvalise elukeskkonna sünniks.

Pikemalt on inseneri ja liikuvuseksperdi Marek Rannala ideid linnaruumi arendamisest ja turvalisemaks muutmisest võimalik kuulata järgmisel kuul toimuval Turvakonverentsil.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised