15. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aktiivsus Baltikumis tõi EfTEN Kinnisvarafondile edu

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuhi Viljar Arakas
Foto: Eiko Kink
Balti riikide suurima ärikinnisvarasse investeeriva fondi, EfTEN Kinnisvarafond AS´i konsolideeritud 2015. aasta müügitulu oli 16,499 miljonit eurot, kasvades aastaga 14,5%. Kontserni puhaskasum samal perioodil oli 12,023 miljonit eurot.

EfTEN Kinnisvarafond AS´i müügitulu kasvas võrreldes aasta varasema perioodiga 14,5% ning EBITDA 13,2%. Puhaskasum oli võrreldes 2014. aastaga 21% madalam, mille põhjustas oluliselt väiksem varade ümberhindlus. Varade ümberhindlusi arvestamata kasvas fondi puhaskasum 2015. aastal 16%. Konsolideeritud brutokasumi marginaal oli 2015. aastal 91% ja kinnistute haldamisega otseselt seotud kulud moodustasid müügitulust 9%, mis teeb EfTEN Kinnisvarafond AS´ist parima äriefektiivsusega kinnisvarafondi Balti riikides.

EfTEN Kinnisvarafondi fondijuhi Viljar Arakase sõnul vastasid fondi finantstulemused juhtkonna ootustele. „2015. aastal tegi EfTEN Kinnisvarafond kaks uut kinnisvaratehingut. Lätis, Jelgava linnas ostsime kinnistu, kuhu rajatakse tuntud Läti ehitusmaterjalide müüja DEPO kauplus. Fondi teiseks tehinguks oli SEB grupi tütarfirmalt Litectus UAB ärihoone ost Vilniuses,“ rääkis Arakas.

EfTEN Kinnisvarafond AS on fondivalitseja EfTEN Capitali poolt 2008. aastal asutatud Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond. EfTEN Kinnisvarafondi portfellis on kokku 21 objekti Eestis, Lätis ja Leedus. Fondi kogu varade maht on 215 miljonit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474