Korras hoone sodima ja lõhkuma ei kutsu

Hästi kujundatud ja hooldatud keskkonnas tuleb ette vähem vandalismijuhtumeid ja muid avaliku korra rikkumisi, ütles tänasel Kinnisvarauudised.ee Turvakonverentsil Politsei- ja Piirivalveameti arendusosakonna juhtivkorrakaitseametnik Varmo Rein.

Rein tutvustas ligi kolme miljoni eurose eelarvega projekti “Kriminaalpreventsioon läbi keskkonna kujundamise”, mille eesmärk on tõsta politseiametnike teadlikkust turvalise elukeskkonna kavandamisest ja töötada Suurbritannia eeskujul välja turvalise hoone kontseptsioon ning märgis.

Varmo Rein rääkis nn. “katkiste akende teooriast”, mille kohaselt on ülioluline mitte ainult elukeskkonda hästi planeerida, vaid kinnisvaraobjektide ja avalikus kasutuses olevate rajatiste eest ka nende elutsükli jooksul hästi hoolitseda ja neid korras hoida.

Kui on korralik ümbrus, siis ei tehta seal ka pahategusid. Üks hooletusse jäetud objekt vähendab ka ümbritsevate turvalisust,” rõhutas Rein.

Ta tõi välja ka, et eluekskkonna turvalisusele mõjub hästi kui ümbruskonnas ei ole pimedaid nurgataguseid, era- ja avalikus kasutuses olevad ruumid ja piirkonnad on tehtud selgelt eristatavaks ning linnaruumi hoitakse aktiivses kasutuses, et ei tekiks piirkondi, mis teatud ajal ööpäevast täielikult välja surevad.

 

Osale arutelus

  • Eva Kiisler, ehitusväljaannete juht

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised