Autor: kinnisvarauudised.ee • 7. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimaks turvalahenduseks kuulutati väikesadamate valve

Roomassaare sadam Saaremaal.
Foto: Andres Haabu
Eesti Turvaettevõtete Liit kuulutas kinnisvarauudised.ee korraldatud Turvakonverentsil välja möödunud aasta parima turvalahenduse. Tunnustatud turvalahendus 2015 tiitel omistati Saarte Liinid AS väikesadamate Roomassaare, Abruka ja Ringsu videovalvelahendustele.
Aasta turvatehnik Mark Pill Securitas Eesti ASist koos Turvaettevõtete Liidu tegevdirektori Kaupo Kuusikuga.
Foto: Lauri Leet

Keskne süsteem võimaldab sadamates ja ka Saarte Liinide peakontoris Kuressaares jälgida kõigis kolmes sadamas toimuvat.Lisaks rasketesse oludesse mõeldud videolahendusele töötas töö teostaja Hansab AS välja kliendi kõiki erisoove arvestava nutilahenduse, millega on võimalik sadama töötajatel ja ka sadama klientidel määratud kaameraid oma nutiseadmetest üle interneti turvaliselt jälgida. Lahenduse väärtuseks saab pidada, et läbi väikesadamate turvalisuse tõhustamise muutub turvalisemaks kogukonna elu väikesaarel ja väljatöötatud platvorm võimaldab sinna liita ka teisi väikesadamaid. Ülesande täitmise muutsid keerukaks veel süsteemi toimimisel ilmastikuolud ning kõrged parameetrinõuded internetiühendusele, mis tuntud internetiriigi Eesti kõikides asumites ei ole iseenesestmõistetavad. Lisaks Tunnustatud turvalahendusele valiti ka Aasta turvatöötaja ja Aasta turvatehnik 2015. Aasta turvatöötajaks osutus Merilin Algma Viking Security AS-st.

"Tallinna Kaubamajas turvalisust tagavat Merilini võib kõhklemata nimetada kaubandusturvalisuse tipp-professionaaliks. Muljetavaldav on ka tema tööstaaž – turvatöötaja kutsetunnistus on tal aastast 2006. Enam kui 220 õiguserikkujat avastanud ning kliendile rohkem kui 18 000 euro väärtuses kaupa tagasi toonud – need on ilmekad näitajad Kaubamaja turvameeskonna nurgakivi Merilini töösse pühendumisest. Merilin on eeskujuks kõikidele oma kolleegidele, aidates kujundada meeskonnas head kõrge motivatsiooniga tööõhkkonda," iseloomustas žürii. 

Aasta turvatehnikuks 2015 valiti Mark Pill Securitas Eesti AS-st. "Aastast 2007 Ida-Virumaa Jõhvi osakonnas töötav Mark on piirkonna hinnatud tehnikaspetsialist – võrdselt tugev nii  projekteerija, paigaldaja kui hooldajana. Kutsekvalifikatsiooniga tehnika tippspetsialistina on Securitas Eesti olulisemad tehnikapaigaldised Ida-Virumaal tema hoole all. Abivalmis kolleeg-mentor ning pühendunud pereisa - nii iseloomustavad teda teised. Korduvad klientide tunnustused kvaliteetse töö ning meeldiva klienditeeninduse eest on tema töökarjääri lahutamatu osa," leidis žürii.  

Kaupo Kuusikult sai Aasta turvatöötaja tiitli Merilin Algma Vikig Securityst.
Foto: Lauri Leet

Vara ja inimeste turvalisusesse panustajad

Turvaettevõtete Liit avaldab tunnustust eelmise aasta parimatele turvalahendustele igal aastal. Tunnustatakse ettevõtteid, kes oluliselt panustavad oma vara ja inimeste turvalisuse  tõstmisesse. Sellise tunnustuse osutamisega soovib Turvaettevõtete Liit tõsta esile innovaatilisi, tehniliselt ja korralduslikult keerukaid lahendusi turvavaldkonnas, aga eelkõige tunnustada kliente, kes vaatamata keerulisele majandusolukorrale panustavad märkimisväärselt turvalisusesse.

Parimate turvatöötajate valimisega soovib ETEL soovib tunnustada  valdkonna tavatöötajaid, kes panustavad rohujuuretasandil turvalisusesse ja on turvaettevõtluse alustalad. Seoses liitu kuuluvate ettevõtete suure huviga tuua välja oma parimaid töötajaid ja laiapõhjalise valiku tegemiseks eelmise aasta nominentide valikul, kaasati žüriisse lisaks ETELi enda otsustajatele liidu head koostööpartnerite esindajad – Siseministeerium, Päästeamet, Kindlustusseltside Liit, Naabrivalve ja Äripäev.

Aasta parim turvalahenuds valiti juba viieteistkümnendat korda. Aasta turvatöötajat valiti juba kaheksandat korda ja turvatehnikut kolmandat korda. Parimate valimisel domineerisid märksõnad - pühendumus, põhjalikkus, valmisolek panustada rohkem kui ametikohustused nõuavad, staažikas töötaja, õpihimu, kollektiivi hing.

ETELi liikmed annavad tööd ligemale 4500 turvatöötajale ning 400 tehnikule.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474