Kinnisvaratehingud „hipsteri surma“ veel ei ennusta

Kalamaja
Kalamaja piirkonnas on hea elada nii kassil, jalgratturil kui autoomanikul.

Tallinna kesklinna piirkonnas asuvas kuues hipsterasumis tehti korteritega tänavu esimeses kvartalis 292 tehingut, mida on 2,5 korda rohkem kui möödunud aasta samal perioodil. Piirkondade kinnisvara sirgjooneline hinnatõus on aga peatunud.

Hipsterasumiteks võib tinglikult nimetada Kalamaja, Pelgulinna ja Kelmiküla asumeid Põhja-Tallinna ning Tatari, Uue Maailma ja Kassisaba asumeid Kesklinna linnosades. Kui mullu tehti seal esimese kolme kuuga Maa-ameti tehingute andmebaasi järgi 117 korteritehingut, siis tänavu samal perioodil 292.

Center Kinnisvara tegevjuht Christian Ayrer: „See tundub isegi natuke uskumatu, sest aastaid on räägitud, kuidas hipsterasumid on kohutavalt ülehinnatud ning kuidas see pisike mull kohe lõhkeb. Aga tehingute arvu tõus 2,5 korda kummutab vähemalt hetkel kõik need jutud ning pigem saab rääkida järjekordsest minibuumist.“

 Peamiste põhjustena näeb Ayrer suurt hulka valminud uusarendusi ning emotsionaalseid aspekte. „Nende inimeste jaoks, kes sinna kolivad, on sealne asukoht ja elukeskkond, piirkonna maine, seal toimuvad sündmused ja tegevused makstavat hinda väärt ning tung sinna elama asuda jätkuvalt suur,“ ütles Ayrer.

 Suur tehingute ja müügis olevate korterite arv on aga piduri peale pannud aastaid kestnud sirgjoonelisele hinnatõusule. Kui Kalamajas kerkis ka viimase aastaga keskmine hind veel 121 eurot m2 kohta ja küündis tänavu 1. kvartalis keskmiselt 1995 euroni, siis näiteks Pelgulinnas ja Uues Maailmas on hind aastaga pisut langenud – vastavalt 1582 eurolt 1541-le ning 1914-lt 1863 euroni m2 kohta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised