Otsitakse Pirita promenaadile parimat projekti

Pirita promenaad
Pirita promenaadi kinnistu on ligi kolm hektarit ning sinna saab rajada üle 200 ...

Brave Capitali kontserni kuuluv Pirita Holding OÜ kuulutas välja Pirita promenaadi avaliku eelvalikuga arhitektuurikonkursi.

Brave Capitali juhatuse liikme Veljo Kuuse sõnul  on eesmärk leida kinnistule parim arhitektuurne ja linnaruumiline lahendus, mis sobib Pirita avalikku ruumi ja loodusesse ning sulandub ühte olemasolevate  piirkonna hoonetega “Pirita linnosa on populaarne elurajoon ja ka Tallinna traditsiooniline puhkepiirkond tänu supelrannale, metsapargis olevatele terviseradadele ja purjespordikeskusele. Seoses ülelinnalise tähtsusega puhkefunktsiooniga on alal eriti suur kasutuskoormus just rannahooajal.”

Arhitektuurivõistluse registreerimistähtaeg on 20. mai. Esimeses etapis oodatakse kõikidelt osavõtjatelt tehtud tööde referentse. Kõikide registreerijate seast valib þürii välja viis parimat, kes esitavad oma ideekavandi käesoleva aasta 18. augustiks. „Arhitektuurikonkursi võitja kuulutame välja septembris, mille alusel kujuneb elamukvartalile lõplik hoonestusstruktuur ja rütm. Võidutööd kasutame ehitusprojekti alusena,” lisas Kuusk. Konkursi täpsemate tingimustega saab tutvuda arenduse kodulehelt.

Regati pst 1/2/3 kinnistu ostis Brave Capital Tallinna Olümpiapurjespordikeskuselt. Kinnistu suurus on 28 000 ruutmeetrit ehitusõigusega 25 000 ruutmeetrit, kuhu saab rajada üle 200 korteri.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised