10. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna linnakeskuse uus planeering tutvumiseks väljas

Rävala puiesteega piirneva maa-ala suurus on kokku 4,2 hektarit.
Foto: Google street view
Tallinna Kesklinna valitsuses saab nädala jooksul tutvuda Tallinna südalinna Estonia puiestee, Kaubamaja tänava, Rävala puiestee ja Teatri väljaku vahelise kvartali detailplaneeringu eskiisiga.

10.-16. maini saab detailplaneeringu materjalidega tutvuda Kesklinna valitsuse hoovimajas, eskiisi avalik arutelu toimub 17. mail kell 14 Nunne tänav 18 suures saalis. Detailplaneeringu materjalidega on võimalik tutvuda ka Tallinna linna planeeringute registris http://tpr.tallinn.ee/tpr/

Estonia pst, Kaubamaja tn, Rävala pst ja Teatri väljaku vahelise kvartali detailplaneering algatati Tallinna linnavalitsuse korraldusega 2011. aastal. Planeeringulahenduse eskiisi on vahepealse menetluse käigus oluliselt muudetud ning sellest tulenevalt korraldatakse uus väljapanek.

Planeeritava maa-ala suurus on 4,2 hektarit. Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on luua eeldused kuuekorruselise Tallinna Ülikooli Akadeemilise raamatukoguhoone säilitamiseks, alale kuni 8-korruseliste äri- ja büroohoonete ehitamiseks ning olemasolevate säilitamiseks ja juurdeehitusteks, Rävala puiestee 8 asuva ärihoone 11–12 korruselise osa lammutamiseks ja taaspüstitamiseks samas mahus ning korterelamute katusekorruste kasutuselevõtmiseks.

Planeeritav maa-ala asub linnasüdames linnaehituslikult väga väärikas kohas. Kvartali dominandiks on Rävala puiestee 8 kinnistul paiknev 11-12-korruseliste osadega ärihoone. Kvartali Teatri väljaku poolsel küljel paiknevad raamatukoguhoone ning Eesti Teaduste Akadeemia Instituutide hoone peafassaadid, vestibüül, peatrepikoda ja saal koos interjöörilahendusega on tunnistatud arhitektuurimälestiseks.

Planeeritav maa-ala jääb vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus linna olulistest vaatepunktidest ja vanalinna-suunalistelt tänavatelt.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Arco Ärikeskuse OÜ (praegune Melon Ärikeskuse OÜ). Detailplaneeringu eskiisi koostas osaühing K-Projekt AS.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474