Üürileandjad pelgavad eksootilisi välismaalasi

Kui sissekolija nimi on Muhhamad, siis tähendab see kohe "punast lippu" ja hirmutunnet ning Eesti korteriomanikke tuleb veenma hakata, on tähele pannud Expat Relocation Estonia OÜ Partner Martin Lään

Lään on Eestis sisse elada aidanud 130 IT-töötajal ja kolmel kassil. 

"Üürilepingutega ei tohi välismaalast jätta üksi. Pahatihti on need lepingud on eesti keeles. Tekib alati see vanas mõistes sissekirjutuse küsimus. Välismaalane peab oma elukoha rahvastikuregistris registreerima, ta ei saa muidu. On üürileandjaid, kes keelduvad inimestele sissekirjutust pakkumast," kirjeldas Lään IT-tööjõukriisi konverentsil raskusi, millega välismaalastel tuleb Eesti üüriturul rinda pista. 

"Tallinnas ei saa 200 euroga kuus kesklinnas korterit, vaid Akadeemia ühikas 12m2 toa. Tegelikult on Eestis üürid kõrged. Inimene peab arvestama, et kulutab sissetulekust poole eluasemele. Eraldi teema on Eestis üür+tagatisraha+maakleritasu – miks küll maaklerid Eestis nii kõrget tasu saavad? Palun selgitage mulle seda. Sissekolimisel peab tulija korraga välja käima - põmm - 1500 eurot + kommunaalid."

Millega Eestisse saabuv välismaalane veel peab rinda pistma, loe IT uudistest.  

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised