Linna peaarhitekt: võidutöö ei karda muutusi

Võidutöö
Tallinna peatänava ideekonkursi "Kevad linnas" kohaselt rajatakse Viru ringile...

Tallinna Linnaplaneerimise Ameti linna peaarhitekt Endrik Mänd ütles täna hommikul ETV hommikuprogrammis Terevisioon, et loodetavasti stardib 2019. suvel üldlaulupeo rongkäik uuelt peatänavalt. Eile välja kuulutatud arhitektuurse ideekonkursi võidutöö üks suurimaid plusse on tema sõnul asjaolu, et projekti saab realiseerida küllalt minimaalsete edaspidiste muudatustega.

„Muinsuskaitsjatele jäi küll silma, et välja pakutud glassii idee puiesteel on võib-olla veel natuke nihkes, ilmselt  seda peab selle asukohta veidi muutma. Võib-olla tuleb väiksemaid muudatusi veel, aga üldjoontes on see üsna valmis projekt, “ ütles Mänd ja lisas  veel et võidutöö ei karda tema sõnul muutusi, selle põhiidee ei lähe nendega kaduma.

Võidutöö üks autoritest, arhitekt Indrek Peil märkis seepeale, et nemad on üsna kangekaelsed arhitektid ning oma põhiidee realiseerimine on nende jaoks oluline.  Peil kiitis ka ideekonkursi korraldajaid. „Linnaruumi jagamine oli kirjas ka juba konkursi tingimuses, meie rõhutasime vaid bastionivöö, Narva maantee ja Viru ringi markeerimist,“ selgitas Peil.

Bastiivöö glassii, ehk vana kindlusvööndi välimine ehitus  saab võidutöö kohaselt markeeritud linnapärnadega, Narva maanteest saab puiestee ning Viru ring markeeritaks õhukese veekihiga.

Mõlemad saatekülalised märkisid, et uue peatänava kontseptsiooni kohaselt on uues linnaruumis võrdsel kohal kõik liikumisvõimalused, autodest jalakäijateni ning autode jaoks tähendab see Viru ringi lähedase piirkonna läbimise keskmise kiiruse langust ning sõiduradade vähendamist.

„Tänav ei ole pelgalt läbikäigukoridor, vaid siin saab tegeleda millegagi, võtta aeg maha, peatuda. Selleks on piisavalt ruumi võimalusi,“ ütles Endrik Mänd ning lisas et võidutöö väärtus on ka see, et  annab väikese vihje, et kuidas toimetada edasi ülejäänud linnaruumiga teiselpool balti jaama vanalinna.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised