Autor: kinnisvarauudised.ee • 23. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi pooled mahajäänud ehitistest on tuleohtlikud

Mahajäetud ehitised võivad tekitada tuleohtu.
Foto: Veiko Tõkman
Tallinna Kommunaalamet viis koos Päästeliidu ning vastavate riigiasutustega käesoleva aasta veebruarist maini läbi kontrollreide mahajäetud, tuleohtlike ehitiste juurde. Selgus, et umbes pooltel mahajäetud ehitistest on ligipääs nõuetekohaselt piiramata.

Kokku teostati kontrollreide 104 ehitise juurde Tallinna linnas. Neist  80 kuuluvad ettevõtetele ja eraisikutele, 17 linnale, 6 riigile ja 1 ehitis erinevatele omanikele. Selgus, et 46  mahajäetud ehitist on ohtlikud ja avatud. 104-st ehitisest 56 ehitisel oli  juurdepääs piiramata. Osaliselt oli juurdepääs piiratud 19 ehitisel ning 34 ehitise sees või krundil oli tuleohtlik prügi.

45 ehitise osas lepiti kokku, et linnaosad võtavad ühendust mahajäetud, tuleohtlike ehitiste omanikega ja määravad puuduste likvideerimise tähtajad. Järelkontrollreidid nimetatud Põhja-Tallinna, Kesklinna, Nõmme, Kristiine, Lasnamäe ja Pirita linnaosade territooriumitel asuvate mahajäetud, tuleohtlike ehitiste juurde on kavandatud käesoleva aasta sügisperioodile.

Tallinna Kommunaalameti ja Päästeliidu koostööleppe kohaselt on nende ühishuviks edendada  poolte vahelist koostööd õnnetuste riskide hindamisel ja õnnetuste ennetamisel ja nendeks valmistumisel. Eesmärgi saavutamiseks käivitati Tallinna Kommunaalameti ja Päästeliidu eestvedamisel käesoleva aasta veebruaris mahajäetud, tuleohtlike ehitiste kontrollreidid, millest võtsid osa  Päästeameti Põhja päästekeskuse, Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuuri ja Põhja-Tallinna, Kesklinna, Nõmme, Kristiine, Lasnamäe ja Pirita linnaosade esindajad.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474