Autor: kinnisvarauudised.ee • 30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarafirmad optimistlikud: tehingute arv peaks kasvama

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu juhatuse liikmed(vasakult) Tõnu Toompark ja Ardi Roosimaa ning kinnisvarainvestor ja -arendaja Viljar Arakas.
Foto: Andres Haabu
Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) läbiviidud uuringu kohaselt ootavad kinnisvaraettevõtted kinnisvarahindade stabiliseerumist ja tehingute arvu kasvu ning näevad võimalust käibe ja töötajate arvu suurendamises, teatas liit.

Samas näitab uuring,  et kõrgete hindade ootused on jäänud minevikku. "Kinnisvaraettevõtjad näevad kuue kuu perspektiivis ees pigem stabiilseid hindu, kuid aktiivset tehingute tegemise jätkumist," kommenteeris uuringu tulemusi EKFLi juhatuse liige Tõnu Toompark.

Tehingute arvu suurenemist ootavad kinnisvaraettevõtted eeloleva poole aasta jooksul nii elamispindade kui äripindade sektorist. Suurim on tehingute arvu kasvuootus nii elamis- kui äripindade üüritehingute osas. Kinnisvaratehingute arvu suurenemise valguses on ettevõtjad optimistlikud ja loodavad leida uusi töötajaid ning kasvatada käivet.

„Varasemate uuringute käigus väljendatud kinnisvaraettevõtete positiivne meelestatus on tõeks osutunud ja kinnisvaraturg on viimastel aastatel olnud vägagi aktiivne igas sektoris. Eks aeg näitab, kas nüüdsed mõõdukamad prognoosid samuti tõeks osutuvad,“ ütles Tõnu Toompark.

 Eesti Kinnisvarafirmade Liit viib regulaarselt kaks korda aastas läbi kinnisvarasentimendi uuringut. Küsitlusele vastajateks on EKFLi liikmed ja teised kinnisvaravaldkonna ettevõtete juhid ja tippspetsialistid.

Eesti Kinnisvarafirmade Liit on loodud 1994. aastal ning on kinnisvara arenduse, vahenduse ja konsultatsioonidega tegelevate äriühingute ühendus. Liitu kuulub üle 50  juhtiva kinnisvarasektori ettevõtte.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474