Algas Noblessneri Kodusadama arendusprojekti ehitus

Noblessner
Noblessneri Kodusadama arendusprojekt

Merko Ehitus alustas Tallinnas Noblessneri Kodusadama arendusprojekti esimese etapi ehitust, mis koosneb Staapli 4 kortermajast ja kogu elamukompleksi ühendavast maa-alusest parklast. 2017. aasta lõpuks valmib vahetult mere kaldale 225 parkimiskohaga maa-alune parkla ning 6-korruseline 66 korteriga kortermaja, mille esimesel korrusel paikneb üle 1000 m2 äripinda.

Kokku hõlmab Kodusadama arendusprojekt nelja kortermaja 208 korteri ning ligi 3700 m² büroo- ja kaubanduspinnaga. Teine etapp koosneb kolmest kortermajast aadressidel Staapli tänav 3, 8 ja 12.

Noblessneri Kodusadam asub vaid 7 meetrit merest. Arhitektuurse lahenduse autor on rahvusvahelise kutsutud arhitektuurikonkursi võitnud Eesti Arhitektuuribüroo Pluss, kes on seadnud fookusesse inimeste elamis-, liikumis- ja tegevusvõimalused. Autod viiakse maa-alusele tasandile, mis tagab ruumi jalgsi ja jalgrattaga liikujatele. Majade sisehoovidesse luuakse privaatsed ja poolprivaatsed mängu- ja puhkealad, jalakäijate juurdepääsuks rajatakse Kalaranna tänava mere poolsele nõlvale trepid.

B-energiaklassiga kortereid iseloomustavad kaunid vaated, korteripõhine soojustagastusega sundventilatsioonisüsteem ja põrandaküte. Korteritel on klaasitud rõdud, valitud korteritel ka saun ja kaminavalmidus. Korteriostja saab valida kuue siseviimistluspaketi vahel, mis on välja töötatud koostöös sisearhitektide Eeva Masso ja Katrin Tammsaarega. Korterite ruutmeetri hind jääb vahemikku 2390 – 4350 eurot.

Noblessneri Kodusadamat arendab 2014. aasta detsembris AS-i Merko Ehitus ja BLRT Grupp AS-i poolt loodud ühisettevõte Kodusadam OÜ, millest kumbki osanik omab 50%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised