Autorid: Lauri Leet, Lauri Leet, kaasautor • 7. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmivasse Öpiku majja on tulemas suur tegija

Öpiku maja ehitus on suve alguseks jõudnud lõppjärku.
Foto: Lauri Leet
Septembris valmib omanäoline ja luksuslik Öpiku ärimaja ning arendaja sõnul rendihuviliisi on meeldivalt. Vaid hoone kõrgemad, 12. – 13. korrused on veel vabad ning vihjena märgib Mainor Ülemiste müügijuht Teet Raudsep, et läbi mitme korruse on Öpiku majja üürnikuks tulemas rahvusvaheline suur ettevõtte, kes siseneb esmakordselt Eesti turule.

Eesti astronoomiakoolkonna ühe rajaja Ernst Öpiku järgi nime saanud 13-korruseline esinduslik büroohoone vaadetega lennujaamale, Ülemiste järvele ja Tallinna vanalinnale on projekteeritud stiilse ja esinduslikuna ning samaaegselt igakülgselt läbimõeldud ja efektiivsena.  See saab olema Ülemiste City linnakus esimene B-energiaklassiga büroohoone, millel on ka LEED Gold keskkonnasertifikaat.  

Ka Öpiku maja fuajee saab olema üsna suursugune ja büroohoonele pigem harvanähtavalt uhke. Lakke paigaldatakse siin näitaks kahemeetrise läbimõõduga disainvalgusti, mis sümboolselt iseloomustab Öpik-Oorti pilve meie päikesesüsteemi äärealadel. Teleskoobist inspireerituna saavad messingust katte siin ka laed, liftiuksed  ja veel mõned pinnad.  Mainor Ülemiste müügijuht Teet Raudsep: „Terve maja fassaad on ka tähesepektrist inspireeritud, mis avaldub arhitektuurse lahendusena ka selles, et ühelgi korrusel pole aknad sama koha peal, kus eelmisel.“

Kokkuvõttes üsna julge lahendus nii kontseptuaalselt kui arhitektuurselt  -  kas turg on sääraseks asjaks valmis ja rendihuvilisi leidub? „Huvi on suur, mida on meeldiv tõdeda. 12. – 13. korruse kõige paremad vaated on veel saadaval ja muudel korrustel on veel üksikuid vabu pindasid leida,“ vastab Raudsep.

Üldiselt soovivad rentnikud majja pindu korruste kaupa. Suurimatest kindlatest tulijatest nimetab Raudsep projekteerimisettevõtet Sweco  ning teeb vihje hoonesse tuleva  ühe suure rahvusvahelise firma kohta, kelle sisenemine Eesti turule on suur sündmus kõigi jaoks. Öpiku majja kolib ka arendaja ise, kogu Mainor grupp.

Pikemalt on Öpiku ärimaja arendamisest ja ehitamisest võimalik lugeda järgmisel nädalal ilmuvas kuukirjas Kinnisvara.

 

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474