Autor: kinnisvarauudised.ee • 9. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülikoolide hoonetesse paigutatakse 54 miljonit

Kunstiakadeemia uue hoone kohta on korraldatud läbi aastate mitmeid konkursse.
Foto: Arno Mikkor
Valitsus kinnitas ülikoolide ja teadusasutuste arenguprogrammi ASTRA investeeringute kava, millega toetatakse seitsme teadus- ja õppehoone ehitamist või renoveerimist kokku 54,1 miljoni euroga. Toetust saavate hoonete seas on näiteks nii Kunstiakadeemia peahoone kui ka Muusikaakadeemia saalikompleks.

Eesti Kunstiakadeemia saab arenguprogrammist uue peahoone rajamiseks 15 miljonit eurot. Samuti saab 15 miljonit eurot Tartu Ülikool IT-Keskuse ehitamiseks. Sisekaitseakadeemia Tallinna õppekompleksi rajamist rahastatakse 13,5 miljoni euroga. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia saalikompleksi rajamiseks eraldatakse programmist 4 miljonit eurot.

Lisaks toetatakse Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonna katsehalli renoveerimist 3,77 miljoni euroga. Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudihoonekompleksi rekonstrueerimiseks antakse 2,07 miljonit eurot. Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli juurdeehituseks on plaanitud 750 tuhat eurot.

"Investeering modernsesse taristusse annab ülikoolidele ja teadusasutustele ka tõuke kulutada rohkem õppe- ja teadustöö sisule ja inimestele ning tõsta rahvusvahelist konkurentsivõimet," tõdes haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi. 

Kokku taotles toetust 14 asutust 15 objekti jaoks. Otsused tegi SA Archimedese juures töötanud hindamiskomisjon, kuhu kuulusid eksperdid avalikust sektorist, ülikoolidest ning ettevõtlusest. Hindamise järel toimusid läbirääkimised ettepanekute esitajatega. Kõik asutused panustavad ka ise hoonete ehitamisesse.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474