Rehielamuid on müügis vähe

Rehielamu
Rehielamu

Kinnisvarabuumi ajal olid vanad rehielamu-tüüpi palkmajad nii populaarsed, et neid veeti peale ostu isegi endale sobivasse Eesti piirkonda, kus need korda nokitseda.

Ka praegu jagub neid, kes isetegemist ära ei põlga, nii et huvilisi on endiselt palju, ent rehielamuid pole enam eriti saada, kirjutab 13. juuni Äripäev kinnisvara rubriigis.

LVM Kinnisvara kutselise maakleri Tiiu Lebedevi sõnul olid mõni aasta tagasi rehielamu-tüüpi palkmajad nii populaarsed, et väiksemaid neist osteti isegi äraveoks. "Selle võis lahti võtta ja viia kuhugi mujale, kus ta taastada. See trend oli levinud noorte hulgas, kel raha nappis. Ka taaskasutuse pooldajad ostsid sellist tüüpi elamuid, et need ise tasapisi korda nokitseda.“

OÜ Aarete Kinnisvara maakleri Kaie Nappiri sõnul pole viimastel aastatel enam vanu rehielamuid eriti saada. "Hiiumaal, kus tegutsen, jääb neid müügiobjektidena järjest vähemaks,“ nentis Nappir. "Isetegijaid on palju ja huvilisi sellistele objektidele on hulgaliselt, kuid pakkumisi vähe," lisas Nappir.

Kui mõni rehielamu siiski turule jõuab, sõltub ostuotsus paljuski panga otsusest – summat, millega vana maja osta, Eesti inimesel tavaliselt tagataskust võtta ei ole, märkis Nappir. Kuna Hiiumaal on kinnisvara hind küllaltki kõrge, võib müügiaeg kujuneda suhteliselt pikaks."Põhiliselt otsitakse ikka sellist, mida oma käe järgi korda teha,“ lisas Nappir, põhjendades seda sellega, et niisugused majad saab odavamalt kätte.

Veebi vahendusel saab artiklit täispikkuses lugeda Äripäevast.

Osale arutelus

  • Kaidi Aidama, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised