Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe administratiivhoone ideekonkursi võitsid Amhold ja BOA

Talvel avati Mustamäe Keskus, kus linnaosavanema Helle Kalda koos Mustamäe Keskuse juhatuse liikme Hannes Raagiga osales avamissteremoonial.
Foto: Andras Kralla
Märtsis välja kuulutatud ideekavandi konkursi hoonetekompleksi – kultuurikeskuse ja linnaosa valitsuse administratiivhoone – ehitamiseks võitis töö nimega „MAJAKAJA“, mille AS Amhold ja BOA OÜ.

Esimene auhind: märgusõna „MAJAKAJA“, esitajad AS Amhold ja BOA OÜ, ideekavandi autorid: Jürgen Lepper, Anto Savi, Margus Soonets

Teine auhind: märgusõna „Mocha“, esitajad KAOS Arhitektid OÜ ja Projekt O2 OÜ, ideekavandi autorid: Laura Ojala, Katrin Vilba, Margit Argus, Margit Aule, Kaiko Kerdmann.

Aadressile Vilde tee 118 planeeritava ideekonkursi eesmärgiks on saada parima arhitektuurilise lahendusega ning Mustamäe kogukonna soove ja huve parimal moel arvestav eskiisprojekt hoonetekompleksile, mille koosseisu kuulub peale kultuurikeskuse ka linnaosa valitsuse uus administratiivhoone. Konkursi võitjale on linnaosavalitsus välja pannud preemia 10 000 eurot, teise ja kolmanda koha omanikele vastavalt 3000 ja 2000 eurot.

Märgusõnadega ümbrike avamine ja autorite avalikustamine toimus käesoleva nädal alguses Mustamäe Linnaosa Valitsuse esimese korruse saalis.

Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda rõhutas oma kõnes, kui suur samm on see ideekonkurss Mustamäe jaoks: „Peatselt 55-aastasel Mustamäel pole kunagi olnud korralikku kultuurikeskust – Kultuurikeskus Kaja on ju tegelikult 60-ndatel ehitatud kinomaja. Nüüd oleme astunud lõpuks sammu edasi uue, kaasaegse kultuurikeskuse ehitamise suunas.“

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474