Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam planeerib tulevase Reidi tee algust

Peab säilima vaade Tallinna vanalinnale.
Foto: Julia-Maria Linna
Reidi tee on juba sees nii mõneski plaanis - Tallinna linnavalitsus algatab Tallinna Sadama algatusel Vanasadama lõunaosa detailplaneeringu koostamise, eesmärgiks rajada alale sadama teenindamiseks vajalikud hooned ning Reidi tee äärde tankla ja äri- ja eluhooned.

Detailplaneeringu koostamise eesmärk on muuta kinnistute piire ja sihtotstarbeid ning määrata ehitusõigusi. Sadama teenindamiseks  soovitakse ehitusõigust kuni kaheksa maapealse korrusega hoonete ehitamiseks ning Reidi tee äärde õigust rajada tankla ja lisaks seitsme maapealse korrusega äri- ja eluhooneid.

Planeeritav ala asub Uus-Sadama tänava, Reidi tee ja mere vahelisel alal, valdaval osal alast asuvad sadama kasutuses olevad ehitised. Ala jääb Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, mis tähendab et sinna hooneid planeerides tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Detailplaneeringu koostamine on tingitud tulevase Reidi tee äärse ala, samuti sadama uue logistikaala arendamise vajadusest, kujundada terviklik süsteem sadamaga seotud veoste liikumisel. Planeeringuala hõlmab ebaefektiivselt kasutuses olevat Kagukai ja Reidi tee vahelist tühermaad. Ülejäänud ala merepoolne osa, Edelakai ja Kagukai, on kasutuses sadamana.

Planeeringuala merepoolne osa jääb väärtuslikesse vaatesektoritesse Merivälja muulilt vanalinnale ning Pirita sadama kailt vanalinnale. Uue hoonestuse kavandamisel tuleb arvestada, et säiliks vaated vanalinnale, samuti ka vaated merele. Muinsuskaitseliste piirangute täpsustamiseks koostatakse ka muinsuskaitse eritingimused. Kuna detailplaneeringuga taotletakse kehtiva Paljassaare ja Russalka vahelise rannaala üldplaneeringuga määratud maakasutuse juhtotstarvete muutmist, siis on vajalik eelhinnangu läbiviimine.

Detailplaneeringu koostamise algatamisettepaneku tegi AS Tallinna Sadam, planeeringu algatamise taotluse juurde lisatud lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali on koostanud AS K-Projekt. Detailplaneering hõlmab 23,37 hektari suuruse maa-ala.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474