Autor: kinnisvarauudised.ee • 28. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn saab uued kõrghooned

Maakri kvartali kõrhoone projekteerija Ars Projekt nägemuses.
Foto: Ars Projekt OÜ
Olümpia hotelli vastas asuvas E.L.L Kinnisvara arendatavas kvartalis kerkib 30-korruseline ärihoone, teatas ettevõte. Sealt mitte kaugel Swissotel vastas asuvas Maakri kvartali arenduses on aga nurgakivi paigaldatud ning juba aasta pärast lubatakse seal samuti 30-korruselise kõrghoone kerkimist.

„Meie eesmärk on rajada Tallinna südalinna kaasaegseim ja kõrgetasemelisim multifunktsionaalne kvartal. Praegu jätkame kontseptsiooni täpsustamist, aasta lõpus kuulutame välja lõpliku arhitektuurse lahenduse väljatöötamiseks arhitektuurikonkursi,“ ütles E.L.L. Kinnisvara juhatuse liige ja arendusdirektor Indrek Moorats BNS-ile.

Aadressil Liivalaia tänav 36/ Juhkentali tänav 1 asuv arendusprojekt hõlmab kokku üle 40 000 ruutmeetri üüritavat A-klassi büroo- ja äripinda, 5000 ruutmeetrit kortereid ning kokku 700 parkimiskohta kahekorruselises maa-aluses parklas ja maju ühendavas parkimismajas.

Juba aasta pärast linnasiluetis näha

Maakri kvartalis alustati ehitust aga juba kahe aasta eest, ent projekti käigus ehitajat vahetanud büroolinnak jõudis nurgakivini alles kuu aega nädal tagasi mais. Ehitaja AS Merko Ehitus kinnitusel on kõrghoone täiskõrgust Tallinna siluetis näha nüüd juba aasta pärast.

„Investeering Maakri kvartalisse on ligikaudu 50 miljonit eurot ja kaks aastakümmet kollektiivset pühendumist. Järgneva kahe aasta jooksul ehitame välja enam kui poole hektari suuruse ala Tallinna tegelikust linnasüdamest,“ vahendas ajakiri Ehitaja kvartali omanik Olavi Miili sõnu nurgakivi panekul.  

Maakri ärikompleksi ehitatakse kokku seitse hoonet: peale 30korruselise kõrghoone ja 10- ja 4korruseline hoone ning rekonstrueeritakse neli 20. sajandi algusest pärinevat 3-4korruselist arhitektuurimälestist. Kokku luuakse 36 000 m3 büroopinda.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474