Autor: kinnisvarauudised.ee • 28. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üliõpilaste üürikuulutuste portaal sai Ameerikas tunnustust

Konku loojad on varasemalt võitnud ka Tartu ülikooli äri- ja projektiideede võistluse „Kaleidoskoop“.
Foto: Andres Tennus/TÜ
Vahendustasuta üürikuulutuste portaali Konku loojad võitsid Nebraska Wesleyan University korraldatud rahvusvahelises programmis USAs teise koha ja 2000 dollarit oma äriidee elluviimiseks, teatas Tartu ülikool.

Tartu ülikoolist osalesid programmis:

Vahendustasuta üüriportaal Konku

Parkimise haldamise tarkvara arendanud Need2Park

Töövahendusportaal Hire Young.

Programmis osales kokku üheksa tiimi  lisaks Tartu ülikoolile ka USA Charlestoni kolledžist ja Nebraska Wesleyan ülikoolist. 

Programmi esimeses pooles viibiti Tartus ning viimaseks nädalaks sõideti USAsse, kus noored idufirmad esitlesid oma äriideid kohalikele ettevõtete juhtidele. Programm lõppes neli minutit kestnud esitlusega, kus kasutati kõiki uusi teadmisi ja arenguideid, mis mõne nädala jooksul oli Eesti start-up-ettevõtetelt ja USA ettevõtjatelt kogutud.

TÜ ideelabori juht Maret Ahonen ütles, et Tartu ülikooli üliõpilased olid suurepärased ja näitasid ettevõtlikku vaimu: „Nad õppisid kiiresti ja jõudsid lühikese nädala jooksul USAs sõlmida kohtumisi ettevõtjatega, et selgitada välja oma toote või teenuse potentsiaal USA turul.”

Ahonen usub, et kuna kõigil Tartu ülikooli meeskondadel on registreeritud ettevõtted ja nende ettevõtmise iseloom lubab rahvusvahelist väljavaadet, siis on vaid aja küsimus, mil nad laienevad Eestist välja. „See programm andis neile hea võimaluse ehk veidi turvalisemas keskkonnas hinnata oma ettevõtmise potentsiaali välismaal. Nüüd, kui nad said oma ettevõtmisele positiivset vastukaja ja ideid ettevõtmise arendamiseks, on ainuke võimalus pakkuda veel kvaliteetsemat toodet või teenust, et jõuda kaugele.“

Konku üks eestvedaja, TÜ õigusteaduse üliõpilane Joonas Põder kiitis programmi ja ütles, et tänu sellele õnnestus neil tutvuda erineva ärikultuuri, turu ja eluoluga ning nad said lühikese aja jooksul palju õpitud, mis annab välisturule sisenemiseks suure eelise.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474