Autor: kinnisvarauudised.ee • 30. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EfTEN omandas logistikapinnad Baltikumi pealinnades

DSV Logistikakeskus Tallinnas
Foto: Raul Mee
Kinnisvarafond EfTEN Real Estate Fund III omandas maailma ühelt suurimalt logistikakontsernilt DSV kolm äri- ja logistikakompleksi Balti pealinnades. Fondi jaoks oli see hea võimalus siseneda logistikasegmenti, sedastas tehingu üks osapooltest, fondijuht Viljar Arakas.

EfTEN Real Estate Fund III AS-i fondijuht Viljar Arakase sõnul vastab tehing ideaalselt fondi profiilile. „Tegu on maailma ühe juhtiva logistikaettevõttega, mis rendib lepingu kohaselt meilt hooneid vähemalt kümneks aastaks. Fondi jaoks oli see hea võimalus siseneda logistikasegmenti, kaasates kõiki kolme Balti riiki,“ ütles Arakas.

EfTEN Real Estate Fund III omandas sale-and-leaseback tehinguga kolm DSV logistikakeskust Balti pealinnades, mis kõik asuvad põhimagistraalide ääres, on ehitatud või renoveeritud vahemikus 2000-2006 ning väga heas seisukorras. Kokku omandas EfTEN tehinguga ligi 33 000 ruutmeetrit kontori- ja logistikapinda, mida DSV rendib turutasemele vastava hinnaga.

Leedu tehing jõustub kohe, Eesti tehing pärast Konkurentsiameti loa saamist, Läti tehingu jõustumiseks on vajalik lõpule viia formaalne protseduur Riia linna eelisostuõigusest loobumise teatise saamiseks. Tehingu hind ei kuulu vastavalt lepingule avalikustamisele. Tehingut nõustas Colliers International ja EfTENit esindas kõigis Balti riikides advokaadibüroo FORT.

DSV on maailma üks juhtivaid transpordi- ja logistikafirmasid. Ettevõttel on 80 riigis üle maailma enam kui 800 kontorit ja 300 logistikaüksust, kus töötab üle 40 tuhande inimese.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474