Kes on Hiltoni hoone ostja?

Hilton
Hiltoni hotellihoone Tallinnas müüdi kinnisvarafondile maha.

Olympic Entertainment Group müüs äsjavalminud uhke Hiltoni hotellihoone Tallinnas kinnisvarafondile maha. Ostjaks on Luksemburgi seadustel põhinev piiratud riskiprofiiliga East Capital Balticu ärikinnisvara rahavoo objektidesse investeeriv fond.

Kuigi eelmise nädala lõpus avaldatud teate kohaselt jäävad Olympicu kontserni kuuluvad ettevõtted omama hotelli ja kasiino vara ning opereerivad seda jätkuvalt edasi, läheb hoone kinnisvarade valitsemisega tegelevale East Capital Baltics ASi kinnisvarafondile East Capital Baltic Property Fund III.

Üheksandat aastat Eesti turul tegutsev East Capital Baltics on East Capital Holding AB tütarettevõte, mis eelmise aasta majandusaruande põhjal teenis oma enam kui 2-miljonilisest müügitulust 933 tuhat Luksemburgis, 968 tuhat Rootsis ning ülejäänud 171 tuhat Eestis. Peamiselt teeniti see raha juhtimisteenust osutades. Ettevõttel jaotamata kasum oli eelmise aasta lõpuks  3,75 miljonit eurot.

East Capital Baltic Property Fund III on alles möödunud aasta detsembris loodud Luksemburgi seadustel põhinev piiratud riskiprofiiliga kinnisvarafond. Fond investeerib üksnes ärikinnisvara rahavoo objektidesse Balti riikides, investeerimisperioodiga on neli aastat. Osanike poolt fondi panustatud investeeringu suurus on kuni 100 miljonit eurot ning oodatav tootlus 10-15%. Fondi kestvus on planeeritud kaheksa pluss kaks aastat.

Reedel avalikustatud  Hiltoni hoone müügitehingust saab Olympic ligikaudu 17 miljonit eurot tulu.

Tehingut nõustasid Triple Net Capital, advokaadibüroo Raidla Ellex ning audiitorbüroo Ernst & Young ostja poolelt. Tehingut finantseerib Swedbank. Tehingu lõpuleviimine sõltub konkurentsiameti heakskiidu saamisest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised