Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kahanev Lasnamäe kinnisvaraturg on murekoht

Lasnamäel on juulis langenud nii keskmine tehingufind kui nende arv.
Foto: Raul Mee
Lasnamäel juulis järsult langenud korteritehingute hinnad ja tehingute arv on murekoht, märgitakse murelikult Pindi Kinnisvara analüüsis.

Kui terves Tallinnas tehingute arv tõusis, siis Lasnamäel langes juulis tehingute arv varasemalt 160-180 tehingult 141 tehingule. „Rohkem valmistab muret aga linnaosa keskmise ruutmeetri tehinguhinna langus ligi 1400 eurolt 1294 eurole,“ sõnas Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

Sooman selgitas, et suurusest ja elamufondi sarnasusest tulenevalt annab Lasnamäe tavaliselt parima ülevaate turul aset leidvatest emotsioonidest, pealegi on tegemist keskmisest odavama piirkonnaga, mille müügimaht ja –hinnad indikeerivad suurepäraselt elanikkonna maksevõimet ja eluasemelaenude kättesaadavust. 

Nii järsk langus oli veidi ootamatu, ehkki juba eelmisel kuul hoiatasime, et Euroopa poliitikas ja rahanduses toimuv võib anda turule tagasilöögi. Madalama laenuvõimega inimesed tunnevad turgude ebastabiilsusest tulenevat hiilivat intresside tõusu esimesena ja seda mõju polnud vaja kaua oodata,“ märkis Sooman.

Kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmist ruutmeetrihinda arvestav Pindi Indeks tõusis juulis samas kokkuvõttes 4,4% võrra, 17 Eesti suurema linna tehingute kaalutud keskmiseks hinnaks oli 1296 eurot. Kuu varem oli antud suurus korrigeeritud andmetel 1242 eurot ruutmeetri kohta.

Suurimat mõju avaldas indeksile siiski Tallinna linn tervikuna, kus hinnatase tõusis juulis 4,7% võrra.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474