Lasnamäe langes, aga ülejäänud pealinn kosus

Korter
Juuli oli Tallinna korteriturul positiivne

Juulikuu oli Tallinna korteriturul igati positiivne, sest ülespoole rühkisid kõik olulised näitajad. Samas on selle taga pigem väikese hulga kallite tehingute toimumine kui kogu sektori uus kasv, selgub Center Kinnisvara kuuülevaatest.

Võrreldes juunikuuga oli pilt Tallinna korteriturul justkui peegelpildis – kui kuu tagasi langesid nii tehingute arv kui kogumaht ning hind püsis paigal, siis nüüd on kõik need näitajad plussis. Keskmine ruutmeetrihind tõusid koguni 5% ja ulatus keskmiselt juba 1662 euroni, tehingute arv kasvas 714-lt 725-ni ning tehingute kogumaht tõusis 3% ja ulatus 67,6 miljoni euroni.

„Ühe kuu statistika pealt põhjapanevaid järeldusi teha ei maksa ja nende juulikuu numbrite pealt veel üldist turu elavnemist prognoosida ei saa. Pigem on tegemist mitme suure arenduse müügiga, mis on hooga käima läinud,“ kommenteeris Center Kinnisvara tegevjuht Ayrer suvisel Tallinna korteriturul toimuvat. Samas on nii Kesklinnas kui Põhja-Tallinnas tehingute koguarv piisavalt suur, et vaid paari-kolme väga kalli tehingu „süüks“ sellist keskmise hinna hüpet Ayrer hinnangul ajada ei saa.

Viimase kuue kuu hinnadünaamikat iseloomustades tõi Ayrer eraldi välja, et selle aja jooksul pole üheski Tallinna linnaosas keskmine ruutmeetrihind langenud. „Kui kevadel tundus, et hinnakasvul on kriips peal, siis viimase poolaasta puhul on hinnad siiski valdavalt pisut ülespoole rühkinud. Seejuures Kristiine ja Põhja-Tallinna puhul on kasv pea kümnendik, mis eriti viimase puhul on pisut üllatav,“ ütles Ayrer.

Center Kinnisvara koostab iga kuu esimeses pooles Tallinna korterituru kuuülevaate, milles kasutatavad algandmed on päris Maa-ameti tehingute andmebaasist.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised