15. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turg igatseb väikesi kortereid

Tallinnas ehitatakse palju suure üldpinna ja kõrgema lõpphinnaga kortereid, kuid suurenemas on hoopis vajadus väiksemate, ühe-kahetoaliste uute korterite järele, märgib Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus.
Foto: Eiko Kink
Tallinnas ehitatakse palju suure üldpinna ja kõrgema lõpphinnaga kortereid, kuid suurenemas on hoopis vajadus väiksemate, ühe-kahetoaliste uute korterite järele, kirjutab Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus.

Väiksemad, kvaliteetsed uued korterid „töötavad“ igas turufaasis. Neid saavad koduostjad endale lubada ka raskemal ajal ning investorid on selliste korterite ostmisest väljaüürimise eesmärgil alati huvitatud.

Eriti nõutud on kahetoalised, 45-50 m2 korterid uutes majades, mille järele tunnevad vajadust nii tavaostjad, investorid kui ka üürnikud.

Esimeste jaoks oleks uute väiksemate korterite näol tegemist hea elamispinnaga, millest ka keerukamal ajal jaks üle käib ning mille soetamiseks pangast finantseeringut saab. Teise grupi puhul oleks tegu korraliku rahapaigutusega ning kolmandate jaoks on rahuldatud nõudlus optimaalse suuruse, mõistliku hinnataseme ja kvaliteetse üürikorteri osas.

Kätte hakkab jõudma ajajärk, kus on tekkimas nõudlus terviklike üürikortermajade järele. Seda toetab aktiivne üüriturg, sest paljud on otsustanud pigem üürida kui osta. Selle põhjuseks on ebaselge tulevikunägemus, mis näiteks noorte puhul avaldub küsimuses, kas siduda edaspidine elu Eesti või mõne muu riigiga. Omajagu muret tekitab ka poliitiline olukord, mis mõjutab ka majandussituatsiooni. Ja loomulikult on tihtilugu põhjus ka selles, et inimestel pole veel piisavalt laenuvõimekust ning esialgu piirdutakse üüripinnaga.

Täispikalt loe Jaanus Lauguse artiklit Äripäeva vahendusel.

Autor: Jaanus Laugus, Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474