Autor: kinnisvarauudised.ee • 16. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõppu pole näha: kortermajad kerkivad endise hooga

Hane tänavale kerkivad kortermajad projekteerisid arhitektuuribüroo R-Konsult arhitektid Irina Raud ja Erkki Tammeleht.
Foto: Nordecon
Nordecon alustab septembri algul kahe kolmekorruselise 15 korteriga elamu ehitust Tallinnas Hane tänaval ning samas allkirjastati eile leping, mille põhjal asub osaühing Bauschmidt ehitama uut korterelamut Kadriorgu Vesivärava tänavale.

Hane tänava kortermajad valmivad Nordecon kontserni omaarendusena ning arenduse käigus tehakse korda ka tänava seni korrastamata teelõik.

Hooned projekteerisid arhitektuuribüroo R-Konsult arhitektid Irina Raud ja Erkki Tammeleht. Kaks uut elumaja on moodsa arhitektuuriga kolme elamukorrusega, neis on kokku 30 kahe-, kolme- ja neljatoalist korterit. Kõigil korteritel on rõdu või terrass ning hooviala sisustavad hubane haljastus ning mängualad. Hoonete esimesel korrusel paiknevad autokohad, panipaigad ning tehnilised ruumid.

Ehitustööde raames uuendatakse ka Hane tänava seni korrastamata lõik, mille käigus rajatakse sinna uus kõnnitee ja tänavavalgustus.

„Nordecon püüab igas ehitussegmendis toimetada hästi ja kvaliteetselt. Kuigi Tallinnas käib kõva elamuehitus – meedia räägib juba ka buumist – siis me asjata riske ei võta. Olen kindel, et Nordeconi arendatavad Hane kõrvaltänava majad on heas kohas, oluliste lisaväärtustega ning muidugi tagab Nordecon kõrge ehituskvaliteedi,“ sõnas ASi Nordecon juhatuse esimees Jaano Vink.

Ajaloohõngulise arhitektuuriga majas Kadriorus saab olema 10 korterit
Foto: Eco Advice OÜ

Erisoovide hulk kasvab

Kadriorus Vesivärava 40 kerkib aga järgmise aasta sügiseks uus energiatõhus korterelamu, millele antakse kolmeaastane ehitusgarantii. Maja ehituse peatöövõtjaks on ehitusfirma OÜ Bauschmidt ning luksusliku kortermaja projekti juhib ja korterite müüki korraldab Eco Advice OÜ. Ajaloohõngulise arhitektuuriga majas saab olema 10 korterit, millest viis on arendaja kinnitusel juba endale uue omaniku leidnud.

Eco Advice OÜ juhataja Anton Nikitini sõnul on tegemist arhitektuurselt unikaalse kortermajaga, kus iga korteri planeering on omanäoline ning on maja projekteerija ja sisearhitekti eduka koostöö tulem.

„Näeme tendentsi, kus suuremate ja kallimate korterite puhul klientide erilahenduste ja erisoovide hulk üha kasvab, ja kui need on klientide poolt esitatud piisavalt varakult, saame arendajana ka neid ettepanekuid arvesse võtta," märkis Nikitin pressiteate vahendusel.

Korterite siseviimistluslahendused on välja töötanud sisearhitekt Kristiina Kuus, kes vajadusel aitab klientidel koostada ka korterite personaalseid viimistluslahendusi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474