Autor: kinnisvarauudised.ee • 19. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Kodulahe kvartal sai nurgakivi

Arco Vara juht Tarmo Sild(vasakul) ning ettevõtte vanemmaakler Aivar Kalulaid nurgakivitseremoonial
Foto: Egon Enula, kutseline hindaja, Arco Vara Tall
Kodulahe on Merimetsa piirkonda kerkiv mere ja metsaga ümbritsetud viiest majast koosnev kvartal, mille suurte rõdude ja korteritega majast esimene valmib plaanide kohaselt järgmise aasta suvel.

Arendusprojekti oma tütarettevõtte kaudu vedava Arco Vara juhi Tarmo Silla sõnul  on arenduse tugevused lisaks korteritel ka terviklik elukeskkond, moodsad tehnoloogilised ja samas looduslähedus. „Tänane nurgakivi panek Arco Vara enda tulevik, sest meie viimane suurarendus lõppes 2011. aastal. Kodulahega võib öelda, et oleme tagasi Tallinna suurarendajate turul,“ ütles  Tarmo Sild ürituse avakõnes.

Haabersti linnaosavanema asetäitja Juhan Hindov avaldas lootust, et sajad korterid, mis Kodulahe arenduse raames kerkivad, tõestavad, et Haabersti on tõsiseltvõetav arengupiirkond. „Meil on linna poolt plaanis alustada vanale raudteetammile kergliiklustee ehitamist, mis algab Ehitajate teelt ja jõuab siiasamasse Stroomi randa välja ja seda teed mööda saate vabalt jalgrattaga kasvõi Ülemiste järve äärde,“ teatas Hindov.

KAMP Arhitektid arhitekt Jan Skolimowski rõhutas, et fakt Kodulahe arhitektuurikonkursi korraldamisest parima lahenduse leidmiseks näitab, et ehituskvaliteet ja keskkond on arendaja jaoks väga olulised. RAMM ehituse esindaja Priit Raud nentis, et ehitaja võimalused end projekti juures näidata on alles ees. „Siia maasse on rammitud 300 vaia, selle maja ehitamiseks toodetakse 2650 raudbetoonpaneeli, millest 1450 on tänaseks paigas, seinu laotakse 150 000 müüriplokist,“ loetles ta.

Nurgakivi asetasid Arco Vara juht Tarmo Sild, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid, Haabersti linnaosavanema asetäitja Juhan Hindov, KAMP Arhitektid arhitekt Jan Skolimowski, ning RAMM ehituse esindaja Priit Raud.
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474